MEGAEKSKLUZIVNO! Dokazi kako su vračarci planirali državni udar u Srbiji
Foto: Shutterstock

U prepiskama sa Skaja, koje Alo! ekskluzivno objavljuje, jasno se vidi da je ova grupa kriminalaca, koja je blisko sarađivala s kavačkim klanom Radoja Zvicera i sarađivala sa Veljka Belivuka, a koju je predvodio Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara ili Ludi Džoni, imala nameru da napravi opšti haos u Srbiji, te planirala atentat na predsednika Aleksandra Vučića i visoke državne funkcionere iz MUP-a i BIA.

- Vušovićevi „vračarci“ su želeli da zaustave rat protiv mafije u koji je Srbija krenula - objašnjavaju za Alo! izvori.

Nikola Vušović s Vračara i Dušan Jovanović zvani Giba planirali su atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, ali Milić nije bio jedina planirana meta.

MEGAEKSKLUZIVNO! Dokazi kako su vračarci planirali državni udar u Srbiji

Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC

 

Na toj paklenoj listi za odstrel nalazili su se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i pojedini funkcioneri iz MUP-a i BIA.

Naša redakcija je došla u posed i ekskluzivnih transkripata poruka koje su oni razmenjivali na aplikaciji Skaj!

Izvori našeg lista navode da su američki FBI i DEA presreli šifrovane poruke koje su razmenjivali saradnici vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i potom ih dostavili srpskoj policiji.

Pored Vušovića i Gibe, ulogu u pripremanju atentata na Milića navodno su imali Dario Đorđević Dekster, kao i Novosađani Đorđe M. i Goran K. Oni su, kako smo već pisali, dobili odobrenje Zvicera da plan sprovedu u delo.

MEGAEKSKLUZIVNO! Dokazi kako su vračarci planirali državni udar u Srbiji

Foto: PU Beograd

 

U prepisci se videlo da je petorka izvesno vreme pratila načelnika beogradske policije i pravila plan za atentat. Kako svedoče transkripti razgovora, oni na Skaju nisu koristili nadimke, već kodna imena.

„Vesko izlazi po klubovima. Samo nek se opusti“, poruka je koju su svetske službe našle u privatnom razgovoru između Vušovića i Gibe. Potom sledi odgovor: „Nacionalna klasa je. Stalno leti tamo“.

Da su sve vreme bili za petama Miliću, pokazuje naredna poruka: „Vesko izlazi. Bilo bi dobro da ga oderemo.“

Međutim, poruka koja je poslata nekoliko minuta kasnije pokazuje da je na meti kriminalaca, pored Milića, bila još jedna osoba koja je njemu bliska.

MEGAEKSKLUZIVNO! Dokazi kako su vračarci planirali državni udar u Srbiji

Foto: Alo.rs

 

„Da, da. Oni zajedno izlaze. Kako bi bilo dobro da i njega oderemo. Čim se malo smiri, treba poslati ubice i ubiti govno. Ja radim logistiku“, piše u tim porukama. Kako Alo! saznaje, veliku ulogu u planiranju ubistva Milića imao je Giba.

- Navodno, on je angažovao profesionalnog snajperistu za koga se sumnja da je pripadnik Legije stranaca - elitne borbene jedinice koja je u sastavnom delu vojske Francuske - navode naši izvori i dodaju da je odluka pala da se angažuje baš ovaj snajperista jer ga službe ne povezuju sa njima, a kako su naglasili u prepisci, „sve profi pogađa“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading