"VIDI LUTKO, MEKSIKO USRED BEOGRADA" Tužilaštvo pročitalo prvu optužnicu protiv ozloglašenog klana Belivuka i Miljkovića (VIDEO)
Foto: Alo.rs

Sudija je danas pozvala tužioca da pročita optužnicu koja ima više od 350 strana ili da je usmeno izloži. Tužilac je započeo sa čitanjem optužnice protiv klana, koji se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, jedno silovanje i držanje oružja.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Zoran Pavlović pročitao je tačku optužnice koja se odnosi na ubistvo Aleksandra Gligorijevića i prešao na sledeću, tačku tri optužnice, koja se odnosi na ubistvo Gorana Veličkovića.

Zamenik tužioca, citirao je i poruke koje su posle ubistva Veličkovića razmenjivali optuženi. Jedna od njih glasila je "Vidi lutko, Meksiko usred Beograda".

Kako se u optužnici navodi, i posle ove likvidacije, očistili su kuću u Ritopeku, a samlevene delove tela bacili u Dunav.

Nakon što je zamenik tužioca završio sa čitanjem prve optužnice, određena je je pauza od 40 minuta, nakon čega bi tužilac trebalo da nastavi sa čitanjem druge optužnice podignute zbog ubistava Nikole Mitića i Gorana MIhajlovića.

U delu sudnice, koji je namenjen za publiku i neprobojnim staklom je odvojen od dela sudnice u kom sede optuženi, kako saznajemo, nema nijednog člana porodice niti prijatelja optuženih. U publici su samo predstavnici medija.

Isped zgrade Specijalnog suda u Beogradu okupio se veliki broj novinara, ali i snaga bezbednosti. Mere sigurnosti su podignute na visoki nivo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading