BELIVUK IZAŠAO PRED GOVORNICU, EVO ŠTA JE REKAO Počelo suđenje u sudnici Specijalnog suda u Beogradu
Tanjug

Suđenje se održava u najvećoj sudnici Specijalnog suda.

BELIVUK IZAŠAO PRED GOVORNICU, EVO ŠTA JE REKAO Počelo suđenje u sudnici Specijalnog suda u Beogradu

Foto: Alo.rs

 

 

Sudija je počela da proziva prisutne u sudnicu, prisutni su dvojica organizatora, braća Miloš i Marko Budimir, svedok saradnik Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić, svedok saradnik Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, svedok saradnik Nikola Spasojević, zatim optuženi Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević, Marko Andrić i ostali.

Sudija je konstatovala da su ispunjene procesne pretpostavke da se glavni pretres održi, pošto su svi optuženi i njihovi branioci došli u sud.

Optužnica ima više od 350 strana

Sudija je saopštila optuženima da pažljivo prate tok glavnog pretresa, da mogu da postavljaju pitanja, da imaju pravo da uskrate odgovor na postavljena pitanja, da se odazivaju svim pozivima suda.

Potom je sudija pozvala tužioca da pročita optužnicu ili da je usmeno izloži. Tužilac upravo počinje sa čitanjem optužnice protiv klana, koji se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, jedno silovanje i držanje oružja.

Inače, optužnica ima više od 350 strana.

Sudija Vinka Beraha najavila je da je suđenje javno i da će se tonski snimati, ali su onda advokati odbrane zatražili da im dozvoli da na kratko imaju poverljiv razgovor sa optuženima, koji sede u izdvojenom delu sudnice, iza pregrade od zaštitnog stakla.

Sudija im je dozvolila, pa je većina branilaca iskoristila priliku da uđe i porazgovara sa klijentima, između kojih u boksu za optužene sede zatvorski stražari.

Belivuk izašao pred sudsku govornicu

Veljko Belivuk, organizator kriminalne grupe prvi je izašao za sudsku govornicu, kako bi pre iznošenja odbrane sud utvrdio njegove lične podatke. Obučen u belu majicu, farmerke i bele patike, dok su oko njega stajala dvojica zatvorskih stražara, rekao je da u njegovim ličnim podacima nema nikakvih izmena.

- Apsolutno je sve isto - kratko je rekao Belivuk.

Podsetimo, on je ranije izjavio da je oženjen, otac maloletne dece, da je njegova supruga vlasnik stana u kom žive na Zvezdari, kao i da je bio zaposlen u podrumu pića u kom je mesečno zarađivao oko 60.000 dinara.

Ostali optuženi, nisu izlazili za sudsku govornicu, već su iz boksa za optužene samo potvrdili da u njihovim ličnim podacima nema izmena.

Branilac Miljkovića se javio za reč

Pre početka suđenja, branilac Marka Miljkovića, advokat Vladimir Petrović javio se za reč i zatražio da im se pre početka suđenja saopšti da li je sudsko veće odlučilo da li će se Skaj koristiti kao dokaz. On je naveo da će, ukoliko sud ne saopšti tu odluku biti "prinuđeni da to rešavaju na procesni način".

- U ovom trenutku, odluku nismo doneli, saopštila je sudija navodeći da nije u obavezi da pre početka suđenja sudsko veće donese odluku o svim dokazima.

U sud su ranije danas pristigli advokati Goran Petronijević, Dalibor Katančević, Gordana Božilović Petrović, Nemanja Govedarica.

 

 

Stigao je i optuženi Vojislav Đorđević, bivši rukometaš.

Inače, za sada se nisu pojavile supruge Belivuka i Miljkovića. Prema nezvaničnim informacijama, publika neće moći da sedi u delu sudnice, iza optuženih, već iz razloga bezbednosti, na galeriji.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading