GDE JE OVAJ ČOVEK? Zvicera nema na mapi, utočište pronašao na Bliskom istoku?
Printscreen

Podsetimo, u petak uveče pojavila se nezvanična informacija da je vođa kavačkog klana ubijen ili ranjen u Panami. Sam događaj obavijen je velom tajne, a advokat Miloš Vuksanović, koji zastupa porodicu Zvicer, rekao je da ne može ni da potvrdi niti da negira ovu vest, jer s klijentom nema komunikaciju.

Prema pisanju panamskih lokalnih medija, u ovoj zemlji se u petak jesu dogodila ubistva, o čemu je obaveštena i crnogorska policija. Međutim, portal Standard je objavio da je Uprava policije obaveštena da nijedna od žrtava ipak nije Radoje Zvicer.

Zvicerova ćerka poslala poruku: Moj tata je živ! - Alo.rs

Jure se

- Upitno je da li je Zvicer uopšte i bio u Panami. Ubijeni muškarci, kako se ispostavilo, čak ni ne odgovaraju njegovom opisu. On je, navodno, boravio u Istanbulu u vreme ubistva svog najvećeg neprijatelja, vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a odatle je otišao u Iran - priča izvor iz bezbednosnih struktura.

- Prema nekim operativnim podacima, sumnja se da se iz Irana uputio u Abu Dabi i Dubai, ali je upitno da li je odatle zaista uspeo da stigne do Paname. Izvor navodi i da je sada jasno da se pripadnici kavačkog i škaljarskog klana jure po svim kontinentima.

- Atentati su vršeni po gotovo celoj Evropi, a bilo je slučajeva i da su pripadnici klanova ubijani i u Latinskoj Americi, gde naši kriminalci imaju dobre veze. Ovo je rat do istrebljenja i oni više ne prezaju ni od čega - kaže izvor.

Osumnjičeni za krvnički napad u Mladenovcu došao u stanicu sa još jednom osobom - Alo.rs

Skrivanje

Gostujući na Kurir televiziji stručnjak za bezbednost Gordana Mišev objasnila je da je gotovo nemoguće da obaveštajne službe ne znaju gde se nalaze toliko bitne osobe iz kriminalnih organizacija.

- Situacija u kojoj se nalazi Zvicer nije život, nego skrivanje. Vođa "kavčana" je verovatno svakih mesec dana morao da menja prebivalište, identitet i ličnu dokumentaciju. Kada bi osetio ili saznao da mu se približavaju, nastavio bi dalje - objašnjava Mišev i dodaje:

- Posebno je interesantno to što je on od svih vođa kriminalnih grupa najviše bio u medijima. Za njega je vezivan mit da ga je nemoguće ubiti, bio je taj koji je uvek uspevao da se izvuče iz tih situacija, a ovo može biti još jedna situacija koja će potvrditi taj mit.

Dolijao Bosanac - Alo.rs

Utočišta

Krio se u Ukrajini, Albaniji, na Kosovu

Zvicer je, kako su pisali mediji, utočište jedno vreme pronalazio u Albaniji, ali i u Prištini. Ipak, najpoznatija lokacija na kojoj je boravio je Kijev. Naime, u maju 2020. godine na Zvicera suparnička ekipa pokušala atentat, a život mu je tada spasla supruga Tamara, koja je zapucala na napadače i oterala ih.

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading