ADVOKATI VELJINOG KLANA ZA ALO "Izvesno je da će predmeti biti spojeni"
Alo! Ilustracija

Nakon održanog ročišta, za Alo! su izjave dali njihovi pravni branioci Živko Dedović i Vlada Petrović.

Optuženi se danas nisu izjašnjavali o proširenju optužnice kojom su im pridodata ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Kako je rekao advokat Živko Dedović, koji zastupa optuženog Aleksu Dunjića, danas su se branioci izjasnili na samu optužnicu. 

- Branioci su se danas izjasnili na dokaze Tužilaštva, kao i na dokaze koje prelaže odbrana. Ostalo je još dvoje kolega da se izjasne. U sredu će ići izjašnjavanje za proširenu optužnicu za još dva ubistva. Prisustvo javnosti suđenju bi moglo da bude dozvoljeno za oko mesec dana - kaže Dedović

Advokat Vlada Petrović smatra da je optužnica dosta obimna i da je pitanje da li će stići da se o istoj izjasne u narednom ročištu. 

- Danas smo skoro završili sa dokaznim predlozima za prvu optužnicu. Bilo je iznošenje dokaza i predlozi Tužilaštva po prvoj optužnici. Na pripremnom ročištu mora da se predoči sve što će biti na glavnom pretresu. Predstoji čitanje druge optužnice i predlozi tužilaca po istoj, izvesno je da će ti predmeti biti spojeni - otkrio je Petrović.

Podsećamo, prva optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i članove njihove grupe za pet teških ubistava i niz drugih krivičnih dela.

Kasnije je podignuta i druga optužnica koja grupi pripisuje još dva ubistva.

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a prema rečima advokata koji su bili prisutni u sudnici, svedok okrivljeni Nikola Spasojević je drugom svedoku okrivjenom Srđanu Laliću rekao "sada smo u istom timu", prenosi Tanjug.

Lalić i Spasojević su zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postali svedoci okrivljeni i svedočiće protiv ove kriminalne grupe za kazne od 18 i 15 godina zatvora, koje će im biti izrečene na kraju suđenja.

Pored Lalića i Spasojevića, status svedoka okrivljenog ima i Bojan Hrvatin koji će protiv grupe svedočiti za kaznu od 14 godina zatvora.

Nastavak pripremnog ročišta je u sredu kada će još dva advokata odbrane izneti uvodna izlaganja.

Nakon uvodnih izlaganja biće pročitana i druga optužnica, kojom se pripadnici grupe teret za dva od sedam ubistava.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading