NJENO IME SE SPOMINJE SAMO NA JEDNOM MESTU Đukanović izneo detalje sa suđenja Dijani Hrkalović (VIDEO)
Foto: Alo!/Tanjug

Nakon održanog ročišta, advokat Hrkalovićeve, Vladimir Đukanović, dao je izjavu za medije, u kojoj je naveo da je optužnica protiv njegove klijentkinje "rekla kazala".

- Ovo danas što smo videli pokazuje da nema ničega u postupku protiv Dijane Hrkalović. Moram da priznam, uopšte mi nije jasno za šta je ona optužena - istakao je Đukanović na početku izlaganja.

- Sve se svodi na "rekla-kazala", odnosno da je ona nekome nešto usmeno naredila. To niko nije video niti čuo. Po toj logici, 90 posto dršave bi tako moglo da bude oklevetano i uhapšeno - smatra Đukanović.

- Mi jasno vidimo ko su potpisnici određenih akata koji su išli ka Tužilaštvu, a išli su od strane MUP-a, i to je i sama Dijana Hrkalović jasno kazala. Čini mi se da potpuno pogrešna osoba sedi na optuženičkoj klupi, a neki drugi bi možda trebalo da sede. Između ostalog, kao pismeni dokaz su iznosili 29 stranica rokovnika gospodina Milenkovića (Slobodana, op.nov.), a vi dobro znate da ljudi koji rade u bezbednosnom sektoru obično svoje beležnice imaju da u njima beleže svaki susret, svaki sastanak, između ostalog da bi sebe zaštitili, ako im neko nešto protivzakonito traži - objasnio je Đukanović.

On je dodao da se samo na jednom mestu pominje sastanak sa Dijanom Hrkalović, što je ona inače imala po formacijskom mestu, odnosno da je sastanak održan po službenoj dužnosti koju je ona imala.

- Zaista mi nije jasno kako je ovaj optužni predmet sastavljen, i kako je ona uopšte dospela na optuženičku klupu, ali šta ćete, nekome je izgleda bilo u cilju da ovako nešto napravi.

Nakon toga, advokat Đukanović je odgovarao na pitanja novinara.

Pogledajte celu izjavu Đukanovića:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading