TANASKOVIĆEV MOBILNI VODI DO NALOGODAVCA? Ubica Gorana Vlaovića pokušao da uništi dokaze neposredno pred hapšenje
Foto: RTV Kruševac

Nakon likvidacije „škaljarca“ Gorana Vlaovića (38) na Pagu, osumnjičeni za ubistvo Duško Tanasković (28) pokušao je da uništi svoj mobilni telefon udarajući ga o kamen! Uređaj je poslat na veštačenje, a istražitelji se nadaju da će uspeti da iz njega izvuku podatke koji će ih odvesti do pomagača i dalje do nalogodavca!

Kobne večeri ubijeni Vlaović s društvom se provodio po klubovima gde su ih tretirali kao VIP goste, a sve vreme ga je pratio ubica, piše zagrebački „Jutarnji list“.

Ujutru oko šest sati Duško Tanasković, 28-godišnjak iz Kragujevca, čekao ga je na izlazu iz kluba „Noa“, na plaži Zrće. Čim je Vlaović prošao, Tanasković je krenuo za njim i naočigled brojnih prolaznika mu pucao u glavu. Ubistvo su snimile i bezbednosne kamere.

TANASKOVIĆEV MOBILNI VODI DO NALOGODAVCA? Ubica Gorana Vlaovića pokušao da uništi dokaze neposredno pred hapšenje

Printscreen

Dragana Banić

Manekenka se oglasila prvi put nakon ubistva

Dragana Banić, manekenka i bivša učesnica „Parova“ koja se zabavljala sa Goranom Vlaovićem, preksinoć se po prvi put oglasila na društvenim mrežama nakon ubistva.

„Nedostaješ mi. Da me zagrliš, da me nasmeješ, da me poljubiš. Zauvek ćeš biti u mom srcu. Nikada te neću zaboraviti, volim te“, napisala je Dragana na Instagram profilu.

Ona je kobne večeri bila sa Vlaovićem, ali nije videla samu likvidaciju.

- Došli smo na odmor na ostrvo Pag. Ne znam šta se tačno dogodilo. Nisam videla taj trenutak, ali sam bila sa njim u hitnoj. Užasno mi je. Mnogo se loše osećam - rekla je tada novinarima.

Levoruki ubica, međutim, tada je napravio kobnu grešku. Želeo je valjda da se uveri da li je likvidirao žrtvu, pa se vratio. To je bilo ključno da ga očevici markiraju i odvedu tačno u ruke policiji. Lisice na ruke stavljene su mu svega 10-ak minuta nakon zločina. Očevici su ispričali i da je ubica nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao da razbije mobilni telefon udarajući njime o kamen!

TANASKOVIĆEV MOBILNI VODI DO NALOGODAVCA? Ubica Gorana Vlaovića pokušao da uništi dokaze neposredno pred hapšenje

Printscreen

Hapšenje osumnjičenog

- Želeo je na taj način da uništi dokaze. Međutim, to što ga je razbio ne znači i da ga je potpuno uništio. Postoji mogućnost da su podaci ostali sačuvani. Telefon je poslat na veštačenje - objašnjava dobro obavešten izvor Alo!.

Vadi se na ludilo

Duško Tanasković se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem. On je izjavio da ne može da iznese odbranu zbog mentalnih problema, pa je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje koje treba da pokaže da li je bio uračunljiv i da li je sposoban za suđenje. Njegov plan da se izvuče na ludilo već je dao rezultate jer je umesto za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 50 godina, on osumnjičen za obično ubistvo za koje mu preti maksimalnih 20 godina zatvora.

Kako dodaje, Tanasković je morao da ima pomagača, a podaci iz telefona mogli bi da otkriju mnogo toga.

- On je zasigurno bio sa nekim na vezi i zbog toga je želeo da uništi telefon. U pitanju je verovatno osoba koja ga je obaveštavala o Vlaovićevom kretanju, možda mu poslala i njegovu sliku.- saoštio je sagovornik.

Takođe, neko je morao da ga sačeka u blizini i odvede u štek-stan ili ga čak prebaci preko granice. Možda iz poruka koje je razmenjivao može da se utvrdi i ko je nalogodavac, kao i čitava šema organizacije ove likvidacije - kaže naš sagovornik.

Prema dosadašnjim saznanjima, veruje se da je Tanasković ubio Vlaovića za kavački klan Radoja Zvicera. Tanaskovića crnogorska policija sumnjiči i da je bio pomagač prilikom ubistva „škaljarca“ Milića Šakovića 17. juna u Budvi. Ko je u zločinu na Pagu pomogao njemu, vrlo brzo bi moglo da bude razotkriveno upravo zahvaljujući telefonu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading