UHAPŠEN ZBOG KATASTROFALNE GREŠKE "Balkanski Al Kapone" ima debeo dosije, a evo zašto ga traži srpski Interpol (FOTO)
Foto: MUP

U ćeliji pulskog zatvora je "balkanski Al Kapone" - tako mediji nazivaju 35-godišnjeg državljanina Crne Gore, Podgoričanina Ivana Vujovića, kojem su specijalci iz Odeljenja za potrage u petak stavili lisice u Zagrebu.

A Vujović nije ni slutio da je bio na policijskom "radaru" nakon što je policajcima prilikom kontrole dokumenata u Medulinu u noći između utorka na sredu pružio lažna crnogorsku vozačku dozvolu, koja je glasila na tuđe ime, ali s njegovom fotografijom.

U Zagreb je došao iz Pule radi dogovorene plastične operacije, takođe pod lažnim imenom, jer je nameravao, osim identiteta, da promeni i fizički izgled kako bi nastavio svoje "igrokaze" s policijom.

Čovek čiji je dosije, kako su pisali crnogorski i srpski mediji, "debeo kao Biblija" dosada je nekoliko puta uspeo da umakne policiji i pravosuđu - bilo fizičkom snagom, bilo lukavošću, ali i koristeći "insajdere", što je učinio prilikom jednog od begova iz zatvora.

A ko je zapravo Ivan Vujović i zbog čega ga traži nacionalni Interpol Srbije i zašto su se njime bavili hrvatski specijalci za potrage?

PU istarska saopštila je da su njeni policajci iz Službe organizovanog kriminaliteta u saradnji s Policijskom nacionalnom kancelarijom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK-om) - Služba Zagreb, i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Crne Gore koji je u četvrtak uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo lažne isprave, a utvrđeno je i da je beogradski Interpol radi hapšenja i izručenja Srbiji raspisao za njim međunarodnu potragu zbog pokušaja ubistva.

UHAPŠEN ZBOG KATASTROFALNE GREŠKE

Foto: MUP

 

Policija je u stanu i automobilima koje je koristio Vujović našla više lažnih isprava i drugih predmeta, ali i veću količinu novca. U međuvremenu se i Uprava policije Crne Gore oglasila i potvrdila njegovo hapšenje.

Krivično delo zbog kojeg je beogradski Interpol tražio Vujovića jeste ranjavanje D.B. (29) koje se dogodilo 29. jula 2016. u beogradskom lokalu "Đura Bar" u Venizelosovoj ulici u Beogradu.

Vujović je pobegao, a nadzorne kamere snimile su ga na nekoliko mesta. Uhapšen je 6. novembra 2016. na autoputu u Nemačkoj nedaleko do granice s Holandijom. Nepunu godinu pre, 24. decembra 2015. uspeo je da pobegne iz zatvora u Bijelom Polju, gde je izdržavao kaznu zatvora od 14 godina na koju je bio osuđen 3. marta 2016. zbog ubistva Radovana Savovića nedaleko od zgrade crnogorske televizije u maju 2008.

Osvetio mu se za to što ga je Savović, 27. mart 2008., pretukao u budvanskom lokalu "Stara Crna Gora". Savović je sedeo s društvom u podgoričkoj piceriji "Primicia", a Vujović je čekao da izađe i, dok je prelazio ulicu, prišao mu je s leđa i iz revolvera u njega ispalio nekoliko hitaca usmrtivši ga na mestu.

Kad su ga izvodili sa suđenja, fotografima je pokazao srednji prst. Prvobitno je kaznu služio u zatvoru Spuž pa je zbog čestih tuča premešten u zatvor u Bijelo Polje. Jednog zatvorenika je pokušao da ubije zašiljenom kašikom, a pretio je i policajcima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading