INSPEKTORI SBPOK- a U TUŽILAŠTVU Evo šta su rekli na saslušanju
EPA/Joedson Alves

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnih dela, ali nisu iznosili obranu, niti su odgovarali na pitanja tužioca. 

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja. 

N.U. se sumnjiči da je od 23. februara 2021. godine do 25. marta ove godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućavao D.M. da nabavlja drogu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije.

UHAPŠENI INSPEKTORI SBPOK-a Sarađivali sa narko dilerima?

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, pri čemu je znao da se D.M. bavi nabavkom i prodajom narkotika, na koji način mu je pribavio korist u vidu izbegavanja krivične odgovornosti.

Takođe, se sumnja da je N.U. u dogovoru sa Z.DJ, 16. decembra 2021. godine, nakon što su kod D.G. pronašli oko 500 grama marihuane, N.U. vratio pronadjenu drogu D.G, pri čemu o izvršenom pretresanju nije podneo izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti je obavestio nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika.

N.U. je na potvrdi o privremeno oduzetim predmetima konstatovao da se od D.G. oduzima jedno pvc pakovanje u kome se nalaze četiri pvc paketa sa sušenom biljnom masom i četiri paketa sa belom praškastom supstancom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading