ŠAKAL KUPIO STANOVE VREDNE DVA MILIONA EVRA Kako je prljavi inspektor iz UKP prao novac od šverca droge za kavački klan
Foto: Alo.rs

Danijel Jovanović (41), službenik policije u UKP, i njegova supruga Dušica (44) iz BIA novac od šverca kokaina za kavački klan ulagali su u nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori. Kako Alo! saznaje, oni su kupili najmanje pet stanova, čija je ukupna vrednost oko dva miliona evra!

Podsetimo, bračni par je uhapšen zbog sumnje da su po nalogu vođe „kavčana“ Radoja Zvicera bili umešani u šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu prekookeanskim brodovima, kao i da su Zviceru i Veljku Belivuku odavali poverljive informacije iz istrage. Takođe, sumnjiče se da su novac od prodaje droge potom iz zemalja EU transportovali u Srbiju i Crnu Goru. To su izveli, kako je Alo! već pisao, tako što su keš navodno krili ispod sedišta automobila BMW i „golf 6“.

ŠAKAL KUPIO STANOVE VREDNE DVA MILIONA EVRA Kako je prljavi inspektor iz UKP prao novac od šverca droge za kavački klan

Foto: Alo.rs

Danijel Jovanović

Izvor našeg lista navodi da su potom novac legalizovali ulaganjem u nekretnine.

- Od svake pošiljke dobijali su 1,5 odsto od zarade, što je u nekim situacijama bilo i više od dva miliona evra, a to su radili nekoliko godina. Policija će pokrenuti finansijsku istragu protiv njih kako bi se utvrdilo koliko su tačno para zaradili kriminalnim poslovima i gde su ih sve uložili s ciljem da ih legalizuju - navodi naš sagovornik.  

Zli poručnik na računu imao 50 miliona evra

Ljubo Milović, za koga su radili uhapšeni, prema podacima Evropola sumnjiči se da je s kolegom iz crnogorske policije Petrom Lazovićem bio član kavačkog klana i da je bio uključen u šverc kokaina, cigareta i oružja.

„Lazović i Milović uključeni su direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u EU i Australiju. Takođe, njih dvojica su bili uključeni i u šverc oružja u ime kavačkog klana. Sumnja se da je Milović na bankovnim računima imao više od 50 miliona evra. On je na aplikaciji Skaj imao nadimak Zli poručnik, dok je Radoje Zvicer bio Born“, piše u dokumentu Evropola.

Osim Jovanovića, policija je uhapsila bivšeg policajaca Milivoja Kišića (44), nekadašnjeg saradnika narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića, i vozača kamiona Ž. F. (34) iz Aranđelovca. Prema nezvaničnim informacijama, osim za Zvicera, svi su radili i pod kontrolom Ljuba Milovića (32), odbeglog policajca iz Crne Gore, koji je čovek od poverenja vođe „kavčana“. Za njim je, kao i za Zvicerom, raspisana Interpolova poternica.

ŠAKAL KUPIO STANOVE VREDNE DVA MILIONA EVRA Kako je prljavi inspektor iz UKP prao novac od šverca droge za kavački klan

Foto: Alo.rs

Veljko Belivuk foto: Tanjug Rade Prelić

Pozirali s Veljom i Mesarom

Policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, prema podacima crnogorske policije, štitili su Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kada su 17. januara 2021. doputovali u Crnu Goru i nekoliko dana bili Zvicerovi gosti. Evropol je s aplikacije Skaj skinuo fotografije na kojima se vidi kako svi zajedno poziraju na kauču.

- Dušica Jovanović je zloupotrebom položaja, proverama kroz baze podataka BIA pribavljala podatke o istragama koje je ta agencija vodila i potom ih saopštavala Belivuku i Zviceru. Bivši policajac Kišić je, sumnja se, učestvovao u organizaciji šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu i prikupljanju novca iz Srbije u Crnu Goru. Navodno, i on je deo prljavog novca ulagao u nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori. Vozač kamiona Ž. F. je osumnjičen je da je šleperom prevozio novac od kokaina iz EU u Srbiju i Crnu Goru - navodi naš izvor.

ŠAKAL KUPIO STANOVE VREDNE DVA MILIONA EVRA Kako je prljavi inspektor iz UKP prao novac od šverca droge za kavački klan

Foto: Alo.rs

Darko Šarić

Cinkari Šarića i krtice iz službi

Kako je Alo! već pisao, inspektor Danijel Jovanović ponudio se istražnim organima za svedoka saradnika. On je, navodno, za manju kaznu zatvora spreman da otkrije ko je sve uključen u prljavim poslovima.

- Rekao je da poznaje Darka Šarića i da će otkriti njegovu ulogu u švercu droge, ali i ko je sve od njegovih kolega iz službi učestvovao u tome - rekao je izvor.

Svima je određen pritvor, osim vozaču kamiona, koji je priznao krivicu i pušten da se brani sa slobode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading