Uhapšen Siniša Jasnić
Alo/Vladimir Markovic

Jasnić je, kako se sumnja, sa novcem izvdojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od preko pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo.

On je, kako se sumnja, sa novcem izvdojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od preko pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo. Uhapšen je jutros u 5 sati na aerodromu, dok se traga za još jednim osumnjičenim za krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje para.

Podsecamo, Siniši Jasniću u toku je suđenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije". Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading