ŠKALJARCI TRAŽILI GLAVU ŠARIĆEVE  KRTICE IZ POLICIJE? Crnogorska banda na spisak za odstrel stavila i saradnika narko-bosa iz Pljevalja
Foto: Alo.rs

 

Stefan Janković (27) iz Bara, njegov brat Martin (25) i njihov sugrađanin Marko Peruničić, koji su prošle nedelje uhapšeni sa još nekoliko saradnika zbog sumnje da su spremali više likvidacija članova kavačkog klana, navodno su na spisku za odstrel imali i policajca iz Bara Danila Stojanovića, bliskog saradnika narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića!

ŠKALJARCI TRAŽILI GLAVU ŠARIĆEVE  KRTICE IZ POLICIJE? Crnogorska banda na spisak za odstrel stavila i saradnika narko-bosa iz Pljevalja

Foto: Alo.rs

 

Kako saznajemo, to je otkriveno nakon što je Evropol probio šifrovanu aplikaciju Ska“ koju su „škaljarci“ koristili za komunikaciju. Iz prepiski se saznalo da Stojanović nije jedini Šarićev saradnik koji se našao na spisku za odstrel. Navodno, na meti je i njegov sugrađanin Nikola Spasojević, koji je u bekstvu. Stojanović je takođe neko vreme bio u bekstvu nakon hapšenja Šarića u aprilu, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen u Crnoj Gori. Trenutno se čeka da bude izručen Srbiji.

Policajcima pobegao dok je bio u WC-u!

Stefan Janković (27), koji je označen kao organizator osvete „kavčanima“, uspeo je da pobegne policiji, i to kroz prozor na kupatilu.

Kako smo ranije pisali, on je uspeo da umakne inspektorima dok su mu pretresali stan.

- Oni su mu stavili lisice i otpočeli pretres. Međutim, Janković je najednom zatražio da ga puste u toalet. Čudno, ali oni su mu odobrili. Pritom, pustili su ga samog, bez ikakvog obezbeđenja. Policajci su potom čuli buku i ušli u kupatilo. Tada su videli da je prozor otvoren i Jankovića kako beži. Budući da napolju nije bilo policajaca, „škaljarac“ je bez problema pobegao dok su mu na rukama bile lisice - rekao je naš izvor.

- Evropol je iz prepiski sa Skaja saznao da je Stojanović već neko vreme na meti „škaljaraca“, ali razlog još nije poznat. Njega je hapšenje verovatno spaslo smrti - navodi naš izvor.

Inače, Apelacioni sud u Crnoj Gori nedavno je odlučio da Stojanović može da bude izručen Srbiji. Konačnu odluku doneće tamošnji ministar pravde. Apelacioni sud smatra da su ispunjeni svi uslovi za ekstradiciju. Protiv njega se u Srbiji vodi postupak zbog sumnje da je član Šarićeve grupe.

On je, podsetimo, izbegao hapšenje u Srbiji u aprilu tako što je pobegao u Crnu Goru na dan kada su uhapšeni Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević i drugi članovi ove kriminalne grupe.

ŠKALJARCI TRAŽILI GLAVU ŠARIĆEVE  KRTICE IZ POLICIJE? Crnogorska banda na spisak za odstrel stavila i saradnika narko-bosa iz Pljevalja

Foto: Alo.rs

Milić Minja Šaković

Čitav region traga za ubicom Šakovića

Milić Minja Šaković, jedan od vođa škaljarskog klana, ubijen je 17. juna u lokalu „Korkovado“ u Budvi dok je sedeo s nekoliko prijatelja. Ubica još nije pronađen, a crnogorski pravosudni organi saopštili su da u potrazi za njim učestvuje i policija iz regiona.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet zbog krivičnog dela teško ubistvo, izvršeno na štetu M. Š., u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su od strane tužilaštva, u saradnji sa Upravom policije, preduzete sve neophodne mere i radnje u cilju rasvetljavanja predmetnog krivičnog dela i identifikacije izvršilaca. S obzirom na to da do sada prikupljeni dokazi nisu doveli do identifikacije izvršilaca, zatražena je i pomoć inostranih policijskih organa - navodi se u odgovoru državne tužiteljke Lepe Medenice.

Nekoliko dana kasnije pokušao je da pređe iz Crne Gore u Albaniju, ali je, kada ga je granična policija uputila na detaljniju proveru, izašao iz automobila i pobegao.

Tužilaštvo tvrdi da je on s Šarićevom grupom planirao da ubije Nebojšu Joksovića, ključnog svedoka protiv Šarića u postupku za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali i da su pokušali da ga diskredituju kako bi izgubio status svedoka saradnika. Šarić se sumnjiči i za ubistvo bivšeg prijatelja Milana Milovca Cigle u Ekvadoru.

Osim Stojanovića, tužilaštvo sumnjiči još dvojicu njegovih kolega da su bili članovi Šarićeve grupe - policajce Milutina Radovanovića i Duška Mirkovića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading