Pet osoba uhapšeno zbog pranja novca, među njima i policajac!
Alo!

Uhapšeni su S. D. (1969) i G. Ć. (1975), odgovorno lice jedne ugostiteljske radnje, obojica iz Alibunara, M. M. (1984), policijski službenik PS Alibunar, J. B. (1966), odgovorno lice PD „Unitrgovina“ iz okoline Kovačice, i Z. H. (1974), zaposlen u tom preduzeću.

Sumnja se da je G. Ć., tokom 2018. godine, od S. D. pozajmio 30.000 evra, uz mesečnu kamatu od pet odsto, a potom u dogovoru s njim, kako bi mu vratio dug, na ime ugostiteljske radnje u kojoj je bio zaposlen, podigao namenski kredit od 59.160 evra "za energetsku efikasnost" kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G. Ć. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D., prebacio na račun PD "Unitrgovina", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da J. B. iz blagajne podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M., da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M. M. pronađena je municija različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Loading