SLUŽBENICA VOJSKE "PALA" ZBOG MITA: Razotkrivena u prevari, palo još 6 osoba
Foto: Youtube/Printscreen

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su vojnu službenicu V. S. (60) zbog sumnje da je počinila krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su i njen suprug R. S. (62) i njihova ćerku G. S. R. (40) zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita uhapšeni su V. P. (64), bivše odgovorno lice PD "VinProm Plus" doo iz Niša, N. B. (41), odgovorno lice PD "Energo Lab" doo Kragujevac, R. B. (71) i D. B. (37) zaposlene u PD "Energo Lab", J. P. (38), zaposlena u PD "Ibrea" doo Gornji Milanovac i V. M. (68) zadrugara OZZ "Balkan" Crna Trava.

SLUŽBENICA VOJSKE

Foto: Shutterstock

 

Sumnja se da je V.S. u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke "Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata", a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R. u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading