EKSKLUZIVNO! ZVICER SE KRIJE KOD ŠEFA U OVOJ ZEMLJI Prepiske sa Skaja otkrile za koga radi vođa kavčana!
Privatna arhiva

Nakon što su američki FBI i DEA probili šifrovanu aplikaciju Skaj, koju je koristio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, otkriveno je da i on ima svog šefa! Zvicer navodno radi za Holanđanina Josa Lajdekersa (30) - najtraženijeg evropskog begunca poznatom pod nadimcima Holi, Bole Jos i El Prezidente! Sumnja se da Lajdekers trenutno živi u Turskoj i da upravo on krije Zvicera od istražnih organa, ekskluzivno saznaje Alo!.

Fred Gray IV/U.S. Navy

 

Holanđanina je državno tužilaštvo označilo kao glavnog kokainskog bosa u Evropi i ponudilo mu nagradu od 75.000 dolara za svaku informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja!

Svetske službe su hakovanjem aplikacije Skaj saznale da se Lajdekers najpre skrivao u Dubaiju, ali se veruje da se potom preselio u Tursku i da sada odatle organizuje šverc velike količine droge u Evropu. Sudeći po presretnutim porukama, Zvicer je bio njegov glavni čovek za šverc kokaina na Balkanu, a sve zajedničke poslove ugovarali su preko jednog Zvezdarca!

Privatna arhiva

 

- Lajdekers ne živi već dugo u rodnoj Holandiji, ali on tamo i dalje ima veze i saradnike koji rade za njega. Sumnja se da je jedan od njih Desimir Desko Babić sa Zvezdare, koji je označen kao čovek od poverenja Holanđanina. Zvicer je preko njega stupao u kontakt sa El Prezidenteom, kako su zvali Lajdekersa - navodi naš izvor.

Kumu kokaina vezali za stolicu, pa kasapili!

Josa Lajdekers je povezan i sa nestankom Naime Džilal u Amsterdamu, Holanđanke poreklom iz Maroka, poznate pod nadimkom Kuma Kokaina. U mobilnom telefonu Lajdekersovog saradnika Riduana Tagija 16. oktobra 2019. nađene su fotografije gole žene odsečenih udova, vezane za stolicu. Policija sumnja da je na fotografijama Džilal, ali to još nije utvrđeno. Njen nestanak povezuje se sa zaplenom nekoliko tona kokaina u jednoj luci u Holandiji.  

Privatna arhiva

 

Kako su mediji pisali, Babić je ranije hapšen zbog sitnih krivičnih dela u Beogradu. Međutim, interesantna je činjenica da je krajem 2016. uhapšen upravo u Holandiji zbog trgovine drogom. Pisalo se i da ima lažna dokumenta izdata u BiH kojima putuje po Evropi i Južnoj Americi.

Koliko je opasan kartel koji vodi ovaj Holanđanin, govore i sumnje da su u Istanbulu oteli agenta DEA, ženu o čijoj se sudbini već duže vreme ništa ne zna. U pitanju je službenica koja se aktivno borila protiv švercera droge nakon što je njen brat, takođe agent DEA, najpre otet, a potom brutalno ubijen tokom borbe s kriminalcima.

- Žena je radila u kancelariji DEA u Istanbulu, a sumnja se da ju je sustigla ista sudbina kao i njenog brata. FBI i DEA i dalje rade na tom slučaju. Zasad sve ukazuje na to da je ubijena - objašnjava naš sagovornik.

Vođa holandske mafije pao u Srbiji

Boris P. (45), poznatiji kao Bosanac, koji je imao holandsko državljanstvo, uhapšen je prošle nedelje u Srbiji na zahtev holandskog tužilaštva zbog sumnje da je sarađivao sa organizacijom Riduana Tagija, bliskog saradnika Jose Lajkedersa.

- On je osumnjičen za međunarodni šverc droge velikih razmera. Sumnja se da je održavao stukturu Tagijeve moći. Bavio se finansijama i proveravao da li se regularno obavlja transfer droge - navodi izvor.

Boris P. se skrivao u Crnoj Gori, a uhapšen je kada je ušao na teritoriju Srbije.

Privatna arhiva

 

Komentari (0)

Loading