KAO U FILMU Čačaninu krali pare s bankomata a kartica mu uvek bila tu, evo kako su to izveli
Jutjub/ kopernikus rtv raska

Presudu je izrečena u Osnovnom sudu u Čačku, po optužnom predlogu Osnovnog jacvnog tužilaštva u ovom gradu.

Kako je na pretresu utvrđeno, kartice je nabavljao Predrag V. a zatim su, po međusobnom dogovoru, podizali novac za bankomata. Pomenuti je u oktobru i novembru 2019. više puta ulazio u kuću jednog Čačanina, neopaženo uzimao karticu Poštanske štedionice sa papirićem na kojem je bio PIN.

Zatim je ukupno osam puta u razmaku od po nekoliko dana podizao manje svote novca sa bankomata štedionice, u ukupnom iznosu od 40.000 dinara, ali je posle svake pozajmice vraćao karticu gde je i bila, da bi opet mogao da je uzme kad mu zatreba.

Drugog puta Predrag je iz otključanog automobila jednog Čačanina ukrao platnu karticu Evrobanke sa PIN – om i dao je Sretenu a ovaj se pojavio pred bankomatom moleći nepoznatu ženu da mu pomogne oko podizanja novca jer, navodno, ne vidi dobro.

Ona mu je izašla u susret, ne znajući o kakvom je činu reč, pa je okrivljeni uz pomoć više transakcija podigao ukupno 38.000 dinara, a novac podelio sa ortakom. Trećeg puta dokopali su se viza kartice koju je vlasnik preduzetničke radnje ostavio u nezaključanom kombiju pa je Sreten na bankomatu Vojvođanske banke, uz pomoć prolaznika kojima je ponavljao priču o lošem vidu, podigao 52.000 dinara.

Istom karticom i istog dana, pošto mu je Sreten vratio, Predrag je u jednoj čačanskoj drogeriji uzeo artikala u vrednosti 916 dinara.

Komentari (0)

Loading