POLICIJA UHAPSILA POMAGAČA U ŽIŽIĆEVOM UBISTVU I on je pao u Kraljevu
Mup, Privatna ahiva

Kako saznajemo, on je uhapšen juče ujutru u Kraljevu, nakon čega je odveden na informativni razgovor, a potom sproveden u Beograd i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

On će danas biti saslušan kod tužioca.

Kako saznajemo, uhapšeni se tereti da je pomogao Stefanu M. (23), koji je osumnjičen da je izvršilac zločina, da se nakon istog sakrije u Kranjevu kod Kraljeva u jednoj kući.

Kako mediji saznaju, uhapšeni pomagač je već bio u kućnom zatvoru u trenutku izvršenja novog krivičnog dela.

On je, kako smo ranije pisali, pozvao svog prijatelja i zamolio ga se u njegovoj kući na "par dana skloni jedan njegov prijatelj". Vlasnik objekta je to dozvolio, ne shvatajući da je u pitanju mladić koji je počinio jeziv zločin.

Egzekutor Luke Žižića nalazi se u pritvoru koji mu je određen odmah nakon saslušanja na kom se branio ćutanjem.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo na podmukao način, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Stefan M. uhapšen je 5. maja u Kraljevu

Podsetimo, maskirani Žižićev ubica je došao trotinetom ispred njegovog kafića, ušao u lokal zatražio da ode do toaleta, a nekoliko sekundi kasnije izašao je iz istog s maskom na licu i oružjem u rukama i ispalio nekoliko hitaca direktno u Žižića.

U tom trenutku Žizićev brat i prijatelji su skočili na njega i počeli da ga tuku ali je osumnjičeni ipak uspeo da pobegne. Svoj električni trotinet sakrio je u žbunju i njime se brzo udaljio s mesta zločina.

Uhapšen je nekoliko dana kasnije na osnovu brojnih DNK tragova koje je ostavio za sobom.

Veruje se da je Stefan M. samo izvršilac zločina, a za nalogodavcem istog još se traga.

Komentari (0)

Loading