PRLJAVA ZNAČKA Crnogorski policajci sabotirali srpske obaveštajne službe! Pravdali se Zviceru što mu privode brata Velju
Alo. Privatna arhiva. Mup

Kada su 17. januara 2021. godine Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli u Crnu Goru, kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao vođa „kavčana“ Radoje Zvicer, policajac Petar Lazović je znao za podatak da su njih dvojica pod punim nadzorom srpske obaveštajne službe i o tome je obavestio Zvicera, piše u dokumentu Evropola.

U presretnutim razgovorima preko Skaj aplikacije Petar Lazović je imao kodno ime Junior i Komandos, a policajac Ljubo Milović Zli poručnik i Oficir. Radoje Zvicer imao je nadimak Born.

PRLJAVA ZNAČKA Crnogorski policajci sabotirali srpske obaveštajne službe! Pravdali se Zviceru što mu privode brata Velju

Alo. Privatna arhiva. Mup

libertas

 

Reci im da zovu advokata, a advokat sam ja

U jednoj presretnutoj poruci Petar Lazović objašnjava Zviceru šta treba da urade Belivuk i Miljković ukoliko tokom davanje izjave u policiji u Kotoru neki policajac ipak pokuša da im uzme DNK.

„Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata - a advokat sam ja“, napisao je Lazović.

 

U jednom razgovoru Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se „našale sa službom“, piše u dokumentu koji sadrži transkripte razgovora, a koje je u petak uveče objavio podgorički portal Libertas.

- Evo slećela braća, murije koliko oćeš - poslao je poruku Zvicer 17. januara 2021. Lazoviću, koji mu potom predlaže „kako da se našale sa službom“.

- Neka ih malo izmotaju... Neka se pi*aju po njima - odgovara Lazović.

- Oćemo da ih vrtimo da ne znaju đe idu - nadovezuje se vođa „kavčana“.

PRLJAVA ZNAČKA Crnogorski policajci sabotirali srpske obaveštajne službe! Pravdali se Zviceru što mu privode brata Velju

Alo. Privatna arhiva. Mup

 

 

Zvicer pobegao posle hapšenja Belivuka

Po povratku iz Crne Gore, u februaru 2021. godine, srpska policija je po nalogu tužilaštva uhapsila kriminalnu organizovanu grupu koju su predvodili Belivuk i Miljković i prikupila dokaze koji ih terete za najmanje sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Nakon akcije srpske policije Radoje Zvicer je pobegao i za njim se još uvek traga. Poternice za njim raspisale su i Crna Gora i Srbija.

 

Dan nakon što su Belivuk i Miljković stigli u Crnu Goru oni odlaze u policijsku stanicu da daju izjavu. U dokumentu Evropola piše da su „u ispitivanje uključeni policijski službenik Hari i Slobodan“.

Lazović potom piše Zviceru „da to tako mora zbog procedure“, naglašavajući da samo „Hari i Slobo valjaju“.

PRLJAVA ZNAČKA Crnogorski policajci sabotirali srpske obaveštajne službe! Pravdali se Zviceru što mu privode brata Velju

Alo. Privatna arhiva. Mup

libertas-lazovic-i-zvice

 

Policajac Lazović potom se pravdao šefu „kavačana“ da će razgovor biti kao s njim i objasnio da je Z - (Zoran Lazović, otac Petra Lazovića koji je u to vreme bio šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije) rekao da ih neće proterivati, zadržavati, uzimati DNK i otiske.

- Oću li i ja sa njima jer ja još nisam bio u SUP-u - pita Zvicer Lazovića, ovaj odgovara: „Ne ti, sem ako nećeš s njima...“

Pojačano obezbeđenje tužiocu i novinarki

Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, saopštio je da je povećan stepen zaštite glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, kao i Oliveri Lakić, direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja prve detalje iz dokumenta Evropola, u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana. Ovaj dokument Evropol je prosledio crnogorskom tužilaštvu i policiji u julu prošle godine. Nakon što je bivši tužilac Milivoje Katnić pokušao da opere Lazovića, tvrdeći da je on bio na zadatku i da je Specijalno državno tužilaštvo tada odbacilo krivičnu prijavu protiv Lazovića, sadašnji specijalni tužilac Novović je naložio da se formira novi predmet.

 

Lazović potom objašnjava Zviceru da su policajci hteli da uzimaju DNK njegovih gostiju po zahtevu kolega iz Srbije, ali da je njegov otac Zoran to sprečio, nakon što je policajac Enis Baković kolege uputio da njega konsultuju za to.

Portal Libertas je ranije objavio i fotografiju koja se nalazi među dokazima Evropola, a koja je nastala najverovatnije u restoranu „Grahovac“, tokom januarske posete Belivuka i Miljkovića Radoju Zviceru. Tri meseca pre te posete Belivuk i Miljković su u Danilovgradu, kako se sumnja, ubili „škaljarca“ Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, i o tome preko Skaja obaveštavali Zvicera i svoje saradnike u Beogradu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading