PREMIJER, POLITIČARI, KRIJUMČARI, ZEMUNCI Evo ko je boravio u zatvoru u kome je sada i Filip Korać, jedan je i preminuo
Filip Korać/Foto: Rajko Ristić/Alo!

Iza zidina Remetinca našao se i Sretko Kalinić zvani Zver posle vatrenog obračuna sa Milošem Simovićem. Podsetimo, davne 2010. godine Kalinić je pronađen ranjen, pa je najpre prebačen u zatvorsku bolnicu. Posle lečenja, bio je smešten u Remetinac, pa izručen Srbiji. Simović, koji je pucao u Kalinića, pobegao je posle zločina u Srbiju, gde je uhapšen. Obojica su se teretila za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a bili su deo zemunskog klana.

kalinić

Foto: Printscreen

 

 

Ivan Đorđević (33), koji je boravio u Remetincu, pobegao je u januaru 2020. godine iz ovog zatvora. Kako je već pisano, Đorđević je zamolio čuvare da ode do bolnice jer je nešto progutao. Po dolasku u bolnicu, više puta je tražio da ode do toaleta, a prilikom poslednjeg odlaska je uspeo da pobegne. Uhvaćen je dan kasnije u Zagrebu. Kako su mediji preneli, mladić je bio nepravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi.

Dalibor M. koji je rođen u Srbiji, a imao je prijavljeno prebivalište u Zagrebu, preminuo je prošle godine u Remetincu. Kako je preneo Jutarnji list, on je umro usled trovanja lekovima, a u zatvoru je služio manju kaznu zbog imovinskih delikata.

PREMIJER, POLITIČARI, KRIJUMČARI, ZEMUNCI Evo ko je boravio u zatvoru u kome je sada i Filip Korać, jedan je i preminuo

Foto: Printscreen

 

Zatvor u Remetincu najveća je kaznionica u Hrvatskoj. Interesantno je da su se u ovom kazamatu proteklih godina našle mnoge poznate ličnosti među kojima je Zdravko Mamić, pokojni Milan Bandić nekadašnji gradonačelnik Zagreba, ali i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, a osim njih iza rešetaka Remetinca koji je ime dobio po istoimenom naselju, vreme su provodili i ministri, biznismeni i privrednici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading