ALO! EKSKLUZIVNO SAZNAJE Šarić poklonio sat od 250.000 evra visokorangiranom činovniku jedne državne službe
Alo

Zahvaljujući presretnutim razgovorima preko aplikacije Skaj razotkriven je i jedan funkcioner kojeg je pljevaljski narko-bos bogato nagrađivao!

- U pitanju je visokorangirani činovnik jedne državne službe koji je od Darka Šarića na poklon dobio luksuzni sat marke „brajtling“. Međutim, nije ga dugo nosio na ruci. Na zahtev svog pretpostavljenog morao je da ga vrati. Zbog čega je dobio ovaj skupocen poklon, predmet je istrage koja je u toku - kaže dobro obavešten izvor Alo!

Prema njegovim rečima, veza ovog funkcionera i pljevaljskog narko-bosa razotkrivena je zahvaljujući akciji Evropola i Evrodžasta. 

- Presretnuti su brojni razgovori preko zaštićenih aplikacija za mobilne telefone kao što su Anem i Skaj. Upravo zahvaljujući tome razotkriveni su planovi Šarića vezani za šverc kokaina i ubistvo u Ekvadoru. U dokumentima koje je Evropol dostavio srpskoj policiji isplivao je i ovaj državni moćnik. Bio je na vezi za Šarićevom ekipom, a na Skaju je imao nadimak Markus - objašnjava naš sagovornik.

Šarić policajcima platio po 15.000 evra!

Istraga je pokazala da su policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović dobili po 15.000 evra od Šarića za svoje usluge! 

- Osim što su umešani u bombaški napad na Nikolaševića, odavali su Šarićevom klanu informacije iz istrage, ali im i pribavljali lažne službene isprave, predstavljajući ih kao osobe od izuzetnog značaja za bezbednost Republike Srbije, kako bi izbegli hapšenja. Osim novca, Stojanović je čak slavio rođenje deteta na Šarićevom splavu „Konzulat“. I ne samo to. Sve je bilo na račun kuće - kaže naš izvor.

Kakvu je ulogu ovaj funkcioner imao u Šarićevom klanu, tek treba da pokaže istraga koja je u toku. Osim skupocenog sata i Skaj telefona, senku na njega baca i činjenica da je bio blizak sa dvojicom policajaca koji su takođe radili za Šarića. U pitanju su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, koji su pobegli iz Srbije dva sata pre nego što su kolege upale u njihove stanove da ih uhapse. Stojanović je uhapšen u Beranama u Crnoj Gori po poternici iz Beograda, dok je Radovanović i dalje u bekstvu. 

Cena i do 250.000 evra!

„Brajtling“ satovi spadaju u najskuplje ručne satove na svetu zbog svoje jedinstvenosti i uticaja koji ta firma ima još od njenog osnivanja. 

Svako kućište ima ručno ugrađenih 60 delova i podnosi 430 tona pritiska! „Brajtling“ je takođe i jedina kompanija na svetu koja u svoje satove ugrađuje isključivo Hronometar mehanizam i u uskoj je vezi sa civilnim i vojnim vazduhoplovstvom. Najjeftiniji „brajtling“ satovi koštaju po nekoliko hiljada evra, dok najskuplji dostižu cenu veću od 250.000 evra!

- Obojica su imali svoje uloge u diskreditaciji Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u slučaju Šarić i bombaški napad na svedoka odbrane Gorana Nikolaševića. Radovanović je kao zamenik načelnika SKOP-UKP u MUP-u istragu usmeravao u pogrešnom pravcu kako bi zaštitio Uroša Radovanovića (ranije Mišić) koji je podmetnuo eksploziv pod Nikolaševićev džip - objašnjava naš sagovornik.

 

Vulin: Za godinu dana razbijeno 30 krimi-grupa!

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da od 70.000 Skaj telefona više od 30 odsto pripada ljudima sa Balkana, što govori o veličini balkanskih kriminalnih grupa. On je ocenio da delovanje organizovanih kriminalnih grupa nije moguće bez podrške moćnih obaveštajnih službi i da one vrlo često služe za izazivanje političkih nemira u nekoj zemlji. Vulin je takođe naglasio da je u Srbiji u poslednjih godinu dana razbijeno 30 organizovanih kriminalnih grupa zbog čega je ponosan na sve pripadnike MUP-a, BIA, TOK-a i pravosudne organe. 

Prema njegovim rečima, hapšenje kriminalne grupa Darka Šarića je samo jedna u nizu aktivnosti koja je sprovedena u saradnji sa Evropolom i Evrodžastom. Ministar je ukazao na to da se još nekoliko osoba, osumnjičenih da su bili članovi ove grupe, nalazi u bekstvu i da policija intenzivno traga za njima.

Na pitanje da li postoji povezanost između Šarićeve grupe i kavačkog kriminalnog klana, ministar je kazao da su sve kriminalne grupe u nekoj fazi postojanja povezane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading