POLICIJA OTKRILA Lažne dojave o bombama poslate sa mejl servisa u Švajcarskoj, kao i u slučaju letova za Rusiju
MUP

Tokom današnjeg dana sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela, saopštio je MUP. 

Dojave o bombi koje su danas stigle za tržne centre "Galerija", "Rajićeva" i "Merkator", u Beogradu, kao i za tržni centar "Delta Planet" u Nišu, bile su lažne. Pregled je završen a ti objekti su bili evakuisani.

Po proceduri u ovakvim slučajevima, obezbeđenje mora što pre da evakuiše sve u zgradi dok se ne obavi policijska provera.

 

Komentari (3)

Loading
Sale

18.04.2022 20:47

Ako dolaze iz Švajcarske autori su jasni, to su ovi sa Kosova, kako ih vi zovete albanci.

Lina

18.04.2022 23:23

Nije to vozanje, svaka dojava mora da se proveri. A posle da se trazi odakle dolaze dojavee. Ne sumnjam ja u nasu policiju. Naci ce se krivci