PREMA ZELENAŠIMA KAKO TREBA V.K. iz  Beograda zaplenjena imovina, tužilac traži pritvor
Foto: Shutterstock

Od V.K. i sa njim povezanih trećih lica je po nalogu tužilaštva privremeno oduzeta imovina - veća količina novca na računima kod Banca Intesa, saznaje Tanjug.


Na osnovnom tekućem računu oduzeto mu je 577.995 dinara i na deviznim platnim računima 10.027 eura.

Prilikom pretresa oduzeto mu je i 14.416 američkih dolara, stan od 61,83 m2 i garaža od 17,29 m2 u Beogradu, dva stana površine 29 m2 u Čajetini i stan 99m2 u Vladimirca, stan površine 34,74 m2 u Beogradu, dva poslovna prostora ukupne površine 94 m2 Vladimircima, kao i zemljište površine preko 120ha na teritoriji Vladimiraca i Alibunara.

V.K. se tereti da je stekao, držao i koristio imovinu znajući u trenutku prijema da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti, kao i da je izvršio prenos imovine u nameri da prikrije njeno nezakonito poreklo imovine, kažu u tužilaštvu.

Prljavi novac je sam pribavio tako što ga je davao na zajam ugovarajući za sebe nesrazmernu imovinsku korist, iskorišćavajući teško imovnsko staje, teške prilike, nuždu i lakomislenost troje ljudi u ovom slučaju oštećenih.

Oni nisu bili u mogućnosti da vrate dugovani novac sa tako ugovorenom kamatom, pa je V.K. simulovano prenosio imovinu oštećenih na svoje ime.

Sticanje imovine na takav način je služilo kao obezbeđenje naplate datih zajmova sa nesrazmernom imovinskom koristi, koju imovinu je dalje držao i koristio, tako što ju je ostavljao oštećenima uz naplatu naknade za njeno korišćenje ili je prenosio dalje.

Sumnja se da je na ovaj način pribavio imovinsku korist od 25.092.798,6 dinara.

V.K.se tereti za izvršenje krivičnog dela pranje novca u produženom trajanju.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading