LOŠ ČOVEK Koristio nesreću roditelja bolesne dece: U celu priču umešao traktor i stoku
Foto: Shutterstock/Stockbusters

 

Sumnja se da je preko društvenih mreža pronalazio profile na kojima su se objavljivali posteri sa pozivom za pružanje humanitarne novčane pomoći deci teško oboleloj od raznih bolesti, a zatim je preko profila na društvenim mrežama koji su pod njegovom kontrolom, kao i sa mobilnim telefonom broja 063/149-18-50 stupao u kontakt sa roditeljima te dece.

Osumnjičeni se lažnim imenima predstavljao kao vlasnik firmi,  dovodio ih u zabludu da želi da im pomogne i da im uplati novac za lečenje njihove dece. Od roditelja je tražio da fotografišu obe strane svoje platne Dina kartice i da mu pošalju preko mesindžer ili viber aplikacije, saopštio je MUP.

Krivična dela na štetu drugih građana Republike Srbije je vršio na taj način što je preko internet sajtova pronalazio oglase koji oglašavaju prodaju automobila, poljoprivrednih mašina i proizvoda, kao i prodaju stoke.

Sa njima je stupao u kontakt i lažno se predstavljajući, dovodio ih u zabludu da hoće da kupi to što oglašavaju i da želi da uplati depozit pa je tražio da mu fotografišu svoju platnu Dina karticu i da mu pošalju fotografije putem navedenih aplikacija.

Kako se sumnja, D. Đ. je zloupotrebio podatke sa platnih kartica i na svoje korisničke naloge u kladionicama uplaćivao novac u različitim iznosima što je zavisilo od trenutnog raspoloživog stanja na tekućem računu za koji je vezana zloupotrebljena platna kartica.

Osumnjičeni se takođe predstavljao i kao advokat ili zaposlen u banci i nudio građanima povoljne kredite tražeći da mu šalju fotografije ličnih dokumenata i platnih kartica, a zatim na isti način je zloupotrebljavao navedene platne kartice.

Osumnjičenom je nakon zadržavanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji su oštećeni od strane osumnjičenog na opisani način, da podnesu krivičnu prijavu Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala putem e-mail adrese vtk@mup.gov.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading