UMIRALI ZAČEPLJENIH USTA, U VELIKIM MUKAMA DOK IM SE TELO RASPADALO Policija saznala da je Belivuk ubijao žrtve SPECIJALNIM OTROVOM
Tanjug

Kako mediji saznaju iz izvora upućenih u istragu njihovih zločina, Goran Mihajlović iz Resnika, koji je otet 1. aprila 2019. i zvanično se vodi kao prva žrtva ove mafijaške grupe, usmrćen je specijalnim otrovom koji ima strahovito dejstvo i bukvalno razara organizam za samo 24 sata.

BOLNA SMRT

Policijski operativci su na osnovu svedočenja Veljinog vojnika Nikole Spasojevića, koji je bio uključen u ovaj zločin, rekonstruisali šta se događalo u kući strave u Ritopeku, gde su kasnije završila još petorica Nevoljinih protivnika.

NOVE TEŠKE OPTUŽBE PROTIV BELIVUKA Osumnjičen za još jednan monstruozni zločin

- On je tokom 1. i 2. aprila, zajedno s vlasnikom kuće Vladom Draganićem, bio zadužen da čuva Mihajlovića dok ne dođu Belivuk i Miljković. Vođe su pokušale da nateraju zatočenika da im preda aparaturu za proizvodnju tableta ekstazija, čime se bavio njegov tast Nenad Stanković, koji je uhapšen u Resniku zajedno s ćerkom Tijanom. Takođe, naterali su ga da preko telefona sa Skaj aplikacijom kontaktira sa dilerima i naredi im da na određena mesta, takozvane štekove, odnesu drogu, vrednu četvrt miliona evra. Kada su to pokupili, više im nije bio potreban i pala je odluka da bude ubijen - ističe izvor.

Smrt je, kako objašnjavaju upućeni u toksikologiju, bila užasno bolna. Naime, radi se o otrovu koji ne ubija brzo, ulazi kroz kožu i polako napada unutrašnje organe. Da se krici umirućeg ne bi čuli, usta su mu oblepili izolir-trakom sve dok nije izdahnuo u velikim mukama.

"VELJA NEVOLJA GA JE SMRSKAO MACOLOM" Novi svedok saradnik otkrio sve o jezivom ubistvu Gorana Mihajlovića

- Moguće je da se radi o nekoj kombinaciji nervnog i otrova koji deluje na sve ostale organe, blokira ih i na kraju potpuno razara. Na taj način je telo kasnije lakše uništiti jer je praktično trulo. Ubice su se možda zbog toga odlučile da ga spale, a ne da kasape i potom melju telo, kao što su kasnije radili i što je komplikovanije i teže je sakriti tragove - pojašnjava izvor "Srpskog telegrafa".

NAĆI SNABDEVAČE

Ovaj razorni otrov, kako se saznaje, nabavlja se samo strogo poverljivim kanalima, a kupci su isključivo mafijaši, odnosno oni koji protivnika žele da se reše sa što manje ostavljenih tragova. U međusobnoj komunikaciji, preko zaštićenih aplikacija, šifrovano ga zovu "preparat za miran san" jer omogućava ubicama da posle zločina mirno spavaju, ne strahujući da će biti otkriveni.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti, podseća da je klan Belivuk-Miljković primenjivao razne monstruozne načine ubistva, ali da se trovanje zasad pominje samo u delu optužnice za likvidaciju momka iz Resnika.

- Bez obzira na to koliko klanje i davljenje deluju svirepo, način na koji je ubijen Mihajlović je najsuroviji. Reč je očigledno o nekakvoj hemijskoj supstanci koja ubrzo nakon apsorbovanja razara ceo organizam. Takođe, postavlja se pitanje kako su dolazili do tih otrova jer neke supstance nisu dostupne u slobodnoj prodaji, pa bi i to morao da bude predmet dalje istrage. Onaj koji ih je snabdeo treba da odgovara za saučesništvo u mafijaškom i monstruoznom zločinu - kaže Spasić.

On dodaje da se čoveku čini da je nenormalni um eksperimentisao kojim sve metodama može da se ubije.

VELJI NEVOLJI I MARKU MESARU BIO GLAVNA KRTICA U POLICIJI? Sada tvrde je da je "uprljao" uniformu još groznijim delima

- Zašto su selektirali Mihajlovića za ovakav način ubistva? Analizirajući ovaj slučaj, da se zaključiti da su želeli da u potpunosti unište tragove. Kasnije su se verovatno opustili, uvereni da su nedodirljivi, pa su pravili greške i ostavili DNK žrtava, koje će ih, sasvim sigurno, oterati na doživotnu robiju - zaključuje naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading