POLICIJA SPREČILA BEKSTVO BELIVUKA I MILJKOVIĆA Imali su pomoć iznutra
Printskrin

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja je optužena za pet ubistava, u noći hapšenja 4. februara prošle godine, krenuli su da beže u Bosnu i Hercegovinu!

Kako mediji saznaju, istražitelji su došli do informacija da im je krtica koju su imali u SBPOK veče pre hapšenja dojavila da će im biti stavljene lisice.

VELJKO BELIVUK POBESNEO U ZATVORSKOJ ĆELIJI Vest iz spoljnog sveta ga slomila

Preko Sremske Mitrovice

- Posle privođenja na aerodromu "Nikola Tesla" 29. januara prošle godine, kada su direktno iz aviona kojim su doleteli iz Tivta privedeni na saslušanje, postali su oprezniji. Već tada, kako se sumnja, počeli su da pripremaju bekstvo. Nekoliko dana kasnije čovek iz SBPOK, koji je imao poverljive informacije, dojavio im je da se priprema njihovo novo privođenje - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, u pripremi planiranja bekstva pomagao im je, kako se sumnja, bračni par iz Loznice, bivši policajac Vlado Georgiev i njegova supruga Slađana Sekulić.

Podsetimo, supružnici iz Loznice našli su se i na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Plan je bio da te noći preko Sremske Mitrovice odu do Drine i prevezu se čamcem u Bosnu i Hercegovinu. Međutim, na putu su uhapšeni i stavljene su im lisice u poslednjem trenutku - otkriva izvor.

On podseća da su vođe najbrutalnije kriminalne grupe koja je ikada delovala u regionu uhapšene u gluvo doba noći.

- Jasno je da su imali dojavu i da su znali da su na merama policije. U prilog tome ide i činjenica da je nekoliko pripadnika grupe dan uoči hapšenja promenila brojeve telefona, najverovatnije u uverenju da policija tako neće moći da ih prati i uđe im u trag - dodaje on.

ODAVDE JE VOĐENA AKCIJA HAPŠENJA BANDE VELJE NEVOLJE Ušli smo u srce Bezbednosno-informativne agencije u Beogradu

Krtica, koja je Belivuku i njegovim saradnicima dojavila da im se priprema hapšenje, prema rečima našeg sagovornika, svakako je neko ko je radio na predmetu.

On podseća da je u junu prošle godine uhapšen inspektor SBPOK Božidar Stolić, protiv kog je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu zbog sumnje da je poverljive informacije o koracima koji se preduzimaju i koji će tek biti preduzeti u istrazi, obaveštavao pripadnike ove kriminalne grupe.

Policija bila spremnija

Međutim, prema rečima izvora, još uvek nije utvrđeno da ih je ovaj inspektor obavestio i o tome da se sprema hapšenje.

- Prikupljeni su dokazi da su imali informacije koje su procurile i da su tih dana bili naročito oprezni. U noći kada je većina pripadnika uhapšena, nekoliko njih je krenulo da beži na različite strane, ali je policija bila spremnija - otkriva on.

Podseća da je Belivuk imao i lažni pasoš na ime Branko Bošnjak, kao i da su falsifikovana dokumenta imali i njegovi članovi porodice.

Glumili stopere. Dogovorili se unapred o detaljima

Belivuk i Miljković, prema planu koji su imali, trebalo je da u noći hapšenja sa osobom koja dobro poznaje teren odu do Drine, gde bi ih najverovatnije čekao čamac.

- Plan je bio da ih vozi ženska osoba i da, ukoliko naiđu na kontrolu, ona kaže da ih je pokupila kao stopere. Plan im se izjalovio jer ih je policija uhapsila - otkriva izvor iz istrage.

Komentari (0)

Loading