GDE SU VELJA NEVOLJA I MESAR SAKRILI 5 MILIONA EVRA Detalji velike policijske akcije u Beogradu
Tanjug

 

Policija je juče privela suprugu i taštu Veljka Belivuka, zatim ženu Marka Miljkovića Mesara, kao i nevenčanu suprugu Filipa Ivanovskog zbog sumnje da su prale pare za Belivukov koljački klan!

Privedene su Veljina žena Bojana Belivuk i njena majka Snežana Đorđević, zatim Miljkovićeva supruga Tanja Miljković i Filipova nevenčana žena Marija Milutinov, a sve su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode.

Od ove četiri žene privremeno su zaplenjena tri stana i jedna kuća, čija se vrednost procenjuje na više od milion evra!

Tokom pretresa ovih objekata, policajci su zaplenili više računara i hard-diskova, u potrazi za šiframa pomoću kojih su sakriveni bitkoini Belivukove bande u vrednosti od najmanje pet miliona evra!

Odmah na saslušanje

Prema nezvaničnim saznanjima iz MUP, uhapšene žene terete se da su kupovale nepokretnosti i skupocene stvari novcem koji potiče od ilegalnih poslova bande koju su osnovali Belivuk i Miljković.

GDE SU VELJA NEVOLJA I MESAR SAKRILI 5 MILIONA EVRA Detalji velike policijske akcije u Beogradu

AP/ Darko Vujinović

 

 

- U sinhronizovanoj akciji, policajci su juče nešto posle devet sati upali u objekte na četiri lokacije u Beogradu. Obavljen je pretres luksuzne vile Marka Miljkovića na Zvezdari, pri čemu je uhapšena njegova supruga Tanja. U isto vreme su izvršeni pretresi stanova Bojane Belivuk i njene majke Snežane, kao i Marije Milutinov, koje su takođe uhapšene. Njih četiri su juče odmah izvedene pred nadležnog tužioca radi saslušanja - kazao je izvor.

Kako je dodao naš sagovornik, svi pretreseni objekti su privremeno zaplenjeni, do pravosnažne presude nadležnog suda.

- Oduzeto je takođe više skupocenih predmeta, ali su zaplenjeni i svi računari i hard-diskovi kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili Belivuk i Miljković. Sumnja se da su na taj način sakrili najmanje pet miliona evra stečenih prodajom droge i drugih kriminalnih radnji - objasnio je izvor.

GDE SU VELJA NEVOLJA I MESAR SAKRILI 5 MILIONA EVRA Detalji velike policijske akcije u Beogradu

MUP

 

 

Inače, Miljkovićeva vila nalazi se odmah pored Belivukove, na istom imanju, ali kuća Velje Nevolje još nije završena. Njihove komšije, koje su dobro upoznate sa činjenicom da su Velja i Mesar kasapili svoje žrtve i mleli ih u mašini za mleveno meso, kažu da su oni "dobri momci"?!

- Mare je dobar momak. A i Velja je... Ne znam šta im je ono trebalo... Sad kad su uhapsili Tanju i Bojanu, ne znam šta će biti sa njihovom decom - pitao se komšija.

Da sve bude još šokantnije, na jednom zidu pored vila mafijaša stoji grafit: "Pravda za Nevolju"?!

Zanimljivo je i da je policija u dvorištu Mesarove kuće pronašla blindirani BMW, zbog koga je u martu ove godine uhapšen Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK.

Naime Papić je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. zahtevao od tadašnjeg rukovodioca beogradske policije da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo, koje je tada od njega privremeno oduzeto.

Skinute i kamere

Ovaj luksuzni automobil sa najvećim stepenom zaštite, težak više od pet tona, posle mnogo komplikacija odvezen je na veštačenje. Radnici "Parking servisa" su tri sata pokušavali da podignu BMW na "pauk", ali zbog velike težine blindiranog vozila čak dva ova kamiona nisu mogla da ga podignu, pa je BMW na kraju odvučen.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading