MALVERZACIJOM DOŠAO DO 74 MILIONA DINARA Uhapšen moćnik u Kraljevu
Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su A. R. (1973), odgovorno lice firmi ''NC Anik'' i ''Ric Co'', zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je on, od novembra 2015. do novembra 2016. godine, pomogao S. N. (1966), odgovornom licu firme "05 Sanikol", koji je odranije u pritvoru, da neosnovano otuđi 1.218.580 kilograma merkantilne pšenice u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja je bila poverena na čuvanje privrednom društvu "05 Sanikol".

A. R. se tereti i da je nakon zaključenja Ugovora o zajmu, kojim je Republička direkcija za robne rezerve preduzeću "NC Anik" dala na zajam 700 tona šećera i zasnivanja i upisa hipoteke nad procenjenom nepokretnošću u korist zajmodavca, pomogao S. N. da preuzetu robu isporuči kupcu.

Potom je, kako se sumnja, 53.329.749 dinara stečenih od prodaje šećera uplaćeno na račun preduzeća ''Ric Co'', koje je posredovalo u prodaji, a novac je odmah preusmeren na tekuće račune više fizičkih lica, nakon čega je podignut i predat na ruke S. N. i A. R.

Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 61.433.749 dinara, dok su kriminalnim radnjama oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 73.984.754 dinara.

A. R. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading