PUŠTALI OSUĐENIKE U KUĆNOM PRITVORU DA SLOBODNO ŠETAJU Hapšenje za koruptivne radnje
Printscreen/MUP

Četiri osobe uhapšene su zbog koruptivnih radnji a u akciji su učestvovali pripadnici UKP i BIA.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije pri VJT u Kraljevu uhapsili su Miloša I. (37), Željka V. (43), Dragana Manojlovića (41) i Gorana Đ. (57), zbog izvršenja više koruptivnih krivičnih dela.

Sumnja se da je Miloš I., koji je inače Poverenik za izvršenje alternativnih sankcija Odeljenja za tretman i izvršenje vanzavodskih sankcija i mera Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem.

Sumnja se da je od lica koja su osuđena na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac kako ne bi izvršio službenu radnju koju bi morao da izvrši, te je omogućio slobodu kretanja osuđenim licima koja se sumnjiče da su davali mito. Takođe, osumnjičeni se tereti da je posredovao u Povereničkoj kancelariji u Kragujevcu, kako jedna od zaposlenih ne bi izvršila službenu radnju koju je dužna da izvrši u vremenu kada je on bio odsutan.

Inače, jedan od uhapšenih Dragan M. je suprug opštinske odbornice Topole. On je u februaru zbog zloupotrebe odgovornog lica već kažnjen kućnim zatvorom.

Goran Đ. je aktivista političke organizacije "Bolja Srbija" i bivši direktor Doma zdravlja u Topoli. On je prošle godine uhapšen pod optužbom da je medicinskoj sestri potpisao potvrdu da je tri meseca volontirala u tom Domu zdravlja kako bi mogla da polaže državni ispit!

Željko V. je rođak Darka Šarića. On je svojevremeno osuđen na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Bio je u kućnom pritvoru, jer je presuda ukinuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading