ALO OTKRIVA Zvicer zbrisao iz Crne Gore Milovim avionom!
Alo

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar i istoričar, tvrdi za Alo! da je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, iz Crne Gore pobegao avionom koji koristi aktuelni predsednik te države Milo Đukanović!

Dobrosavljević za naš list navodi da je vođa „kavčana“ najpre državnom letelicom odleteo u Pariz, a potom nastavio put Južne Amrike.

ALO OTKRIVA Zvicer zbrisao iz Crne Gore Milovim avionom!

Foto: EPA

 

 

- Glavni grad Francuske je najverovatnije bio samo stanica na njegovom putu bekstva. Nema sumnje da ga je brzo napustio i otišao u Latinsku Ameriku. Prema saznanjima do kojih sam došao boraveći u Crnoj Gori, to su mu omogućili političari i ostali državni funkcioneri bliski predsedniku Đukanoviću - objašnjava Dobrosavljević.

Kako dodaje, Crnoj Gori je u interesu da krije vođu kavačkog klana jer bi se njegovim hapšenjem otkrila korupcija velikih razmera u vrhu te države.  

- Jasno je da pojedinim visokim funkcionerima Crne Gore ne odgovara da Zvicer bude priveden pravdi. To bi doslovno značilo da će na površinu isplivati sve njihove mutne radnje. Stoga, navodnog vođu kavačkog klana su poslali u daleku zemlju, gde ga verovatno čuvaju ljudi s kojima učestvuje u švercu kokaina - tvrdi analitičar.

S Ludim Džonijem nastavio šverc kokaina

Kako se ranije pisalo, Radoje Zvicer i njegov saradnik Nikola Vušović, zvani Ludi Džoni, kriju se u Brazilu ili u Dominikanskoj Republici, gde navodno i dalje organizuju šverc velike količine kokaina u Evropu. Zaštitu im, sumnja se, pružaju moćni narko-karteli, koji su u istrazi navedeni kao stari kontakti vođe kavačkog klana.

Govoreći o vezi između ovog kriminalca i vrha crnogorske vlasti, Dobrosavljević podseća da je Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, Zvicerovim vojnicima iz Beograda, u januaru ove godine upravo državni vrh ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru.

- Osim što im je omogućen ulazak u državu, dodeljenja im je i policijska pratnja. Jedan deo policajaca čak je i odbio da učestvuje u tim kriminalnim aktivnostima. Neminovno je da je bekstvo Zvicera povezano s hapšenjem beogradskog dvojca, koji je takođe imao protekcije kod visokih funkcionera Crne Gore - podvlači Dobrosavljević.

Podsetimo, nakon što je Radoje Zvicer pobegao iz rodnog Kotora, srpska policija je za njim raspisala Interpolovu poternicu zbog više monstruoznih zločina za koje se sumnjiči. Istraga je pokazala da je organizator najmanje sedam ubistava članova suparničkog, škaljarskog klana u Crnoj Gori i Srbiji. Takođe, dovodi se u vezu i sa decenijskim švercom velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Đukanovićev savetnik pere ruke od Belivuka

Savetnik predsednika Crne Gore za odbranu i bezbednost Veselin Veljović rekao je ranije da nije bio u Upravi policije kada je skinuta zabrana o ulasku u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

- Kolegijumom Uprave policije rukovodio sam do 18. 12. 2020. godine, od kada sam imenovan na novu dužnost savetnika za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore. Očigledno da s ukidanjem zabrane nemam veze jer je to urađeno 28. 12. 2020. godine - rekao je Veljović.

ALO OTKRIVA Zvicer zbrisao iz Crne Gore Milovim avionom!

Foto: Printscreen

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading