USPEŠNA ZAJEDNIČKA AKCIJA CARINE I POLICIJE Sprečen pokušaj krijumčarenja više od kilogram zlatnog nakita
Uprava carina

Prvi slučaj je zabeležen na ulazu prelaza Preševo, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao BMW švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Severne Makedonije.

U kesama iza vozačevog sedišta carinici su pronašli zlatni nakit težak 735 grama, zapakovan u kutije, čija je procenjena vrednost više od 20.000 evra, odnosno, 2,5 miliona dinara.

U zaplenjenom nakitu najbrojnije su bile narukvice, a najmasivniji predmet bila je bogato ukrašena ogrlica, teška 122 grama.

Takođe, na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu, tokom redovne kontrole putnika na izlazu iz zemlje, sprečen je pokušaj prenosa gotovo 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

Kako se navodi, žena sa dvojnim državljanstvom Švedske i Srbije, u ručnom prtljagu je imala 16 prstenova, 11 pari minđuša, 8 narukvica, 2 lanca i 8 privezaka, a procenjena vrednost nakita je 6.330 evra, odnosno, 744.150 dinara.

S obzirom da je reč o stranim državljanima, prekršajni postupci su vođeni po hitnoj proceduri, a sud je u oba slučaja izrekao novčanu kaznu i zaštitnu meru trajnog oduzimanja neprijavljenih dragocenosti.

Uprava carina podseća da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, a da su putnici dužni da prijave ukoliko na sebi ili u prtljagu nose mnogo nakita.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading