SNAJPERISTA KOJI JE PUCAO NA JOANIKIJA RADIO ZA VELJKA BELIVUKA Evo ko je osumnjičeni, bivši specijalac mračne prošlosti
Foto: Youtube/Printscreen

Crnogorska policija je u sredu zvanično saopštila da je dostavila Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Belivuka i Miljkovića, ali i Beograđanina Nebojše Jankovića i Crnogorca Radoja Živkovića, inače bliskog Zvicerovog rođaka. Sva četvorica terete se da su učestvovali u ubistvu Hodžića i Spahića, koje su potom zakopali na nepoznatoj lokaciji.

Kako se navodi u prijavi, Živković je žrtve namamio u kuću u Danilovgradu, gde su ih sačekali egzekutori. Dok je Spahić ubijen posle nekoliko sati torture, Hodžić je likvidiran odmah, i to je jedno od retkih ubistava u kojem su Belivuk i Miljković odustali od svirepog "recepta" višesatnog mučenja žrtava. Razlog za to je bio taj što je Hadžić potegao pištolj na Belivuka.

Šifrovana poruka

Prema šifrovanoj poruci koju je Velja Nevolja poslao ostalim članovima grupe preko aplikacije Skaj, u kući užasa u Danilovgradu desilo se nešto neočekivano. U toj aplikaciji su, inače, svi imali šifrovane nadimke.

- Brate, i Zemo (Živković) i Hell (Janković), svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše. Svako je hvato svog, meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Miljković) je hvato Zeta (Spahića), Hell je hvato M. (Mileta Kapetana). To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako, brate. Ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - rekao je Belivuk, opisujući likvidaciju počinjenu na neuobičajen način za ovaj klan.

Bivši specijalac

Nebojša Janković Hell profesionalni je snajperista i bivši policajac i pripadnik elitne 63. padobranske jedinice Vojske Srbije. On je, navodno, krajem prošle godine obučavao Belivuka u šumi da puca iz snajpera, što su snimile naše bezbednosne službe. Kako se sumnja, Janković je umešan u još dve likvidacije iz snajpera u Srbiji i Crnoj Gori, ali i jedan pokušaj ubistva.

Naime, u septembru 2016. učestvovao je u ubistvu "škaljarca" Dalibora Đurića u spuškom zatvoru i Milomira Jovanovića, bliskog saradnika kontroverznog Dejana Stojanovića Keke, koji je snajperom likvidiran 2017. godine na groblju u Sopotu.

Takođe, sumnjiči se i da je pucao na vladiku Joanikija i biznismena Miodraga Daku Davidovića u beogradskom hotelu "Kraun plaza", u decembru 2019.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading