"JA SAM SAMO ŽENA, KAO DA BI MI REKLI" Slađana je jedina žena u klanu Velje Nevolje, imala je posebnu ulogu
PInk/Printskrin

Beogradski mediji pišu danas o ženi, inače majci dvoje dece čiji je suprug, bivši policajac iz Loznice Vlado Gerogiev (38), koji se nekada zvao Dejan Sekulić, takođe deo ove kriminalne organizacije.

Ovaj bračni par imao je, prema saznanjima iz istrage, određenu ulogu u hijerarhiji ove zločinačke organizacije. Georgiev je optužen da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Slađani Sekulić se na teret stavljaju ista krivična dela.

Kako Kurir saznaje, na saslušanju pred istražnim organima Slađana Sekulić se ovako branila:

Printskrin

 

- Ja sam samo žena, kao da bi mi oni rekli nešto..... Međutim, posle prvih rezultata istrage jasno je da je Slađana i te kako dobro poznavala Velju Nevolju i da je znala čime se ova kriminalna grupa bavi, kao i da je ona imala određenu ulogu u zločinačkoj hijerarhiji. Nedavno je javnost imala priliku da čuje snimak razgovora Veljka Belivuka, Vlade Georgieva i njegove supruge u kom njih troje pričaju kako koriste lažne pasoše tokom putovanja. U nastavku su se smejali i tome što Belivuk ne može da zapamti koje mu ime piše u dokumentima...

Ispucavanje snajpera

Istraga je, prema saznanjima našeg izvora, utvrdila da je i ona imala svoju ulogu u radu klana.

- Sumnja se da je imala dve firme preko kojih su obavljali razne poslove za potrebe grupe Veljka Belivuka. Utvrđeno je da je jedna od ovih firmi šila majice za navijačku grupu Principi, čiji su osnivači Belivuk i Miljković. Istraga je otkrila i da je sklopila ugovor o zajmu sa Belivukovom suprugom. Takođe, utvrđeno je da su ona i suprug iznajmili stan u Humskoj ulici u blizini stadiona Partizana kako bi obaveštavali vođe klana o kretanjima oko njihovog bunkera. U jednom od presretnutih razgovora u decembru 2020. Slađana je suprugu davala informacije ko je sve dolazio na stadion i rekla mu da te "aktivnosti" javi Velji Nevolji. U tom stanu nađeno je i vatreno oružje - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Takođe je utvrđeno da su Slađana i njen suprug ustupili Belivuku i ekipi svoju vikendicu kod Tršića, gde su članovi klana vežbali pucanje iz različith vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera. Ova lokacija, koja se vodi na Georgieva, nalazi se na mirnom i izolovanom mestu i okružena je šumama i livadama.

Optužnica na 322 stranice

Optužnica kojom je obuhvaćena i Slađana Sekulić napisana je na 322 stranice. Grupa koja je pala početkom februara sumnjiči se za ubistva, iznude, otmice i dilovanje droge. Istraga je vođena protiv 31 osobe, a terete se za pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje. Krivična dela grupa je činila u vikendici u Ritopeku, navodi se u optužnici. U posebnoj prostoriji koju su zvali "klanica" instalirali su industrijsku mašinu za mlevenje mesa, kojom su mleli tela ubijenih. Prilikom pretresa kuće, zaplenjena je velika količina oružja i municije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading