MISLILI DA NEĆE BITI OTKRIVENI Belivuk i Miljković do najsitnijih detalja planirali svako ubistvo! Svojih žrtava su se rešavali u četiri koraka
Alo/ Ilustracija

Optužnica protiv grupe Velje Nevolje otkrila je do sada da su zločini ovih kriminalaca bili detaljno isplanirani, a svi su izvršavani po istom principu - član grupe blizak sa suparnikom namami žrtvu, dovede je u kuću u Ritopeku koja se nalazi u blizini Dunava i direktno predaje u ruke Velji Nevolji i Mesaru, svojim “vođama”. Ova dvojica potom, zatvaraju žrtve u bunker pod zemljom, u koji se ulazi iz garaže, a potom svoje žrtve muče i ubijaju nožem ili sekirom.

MISLILI DA NEĆE BITI OTKRIVENI Belivuk i Miljković do najsitnijih detalja planirali svako ubistvo! Svojih žrtava su se rešavali u četiri koraka

Printskrin

 

Modus operandi ovog jezivog klana za svako ubistvo u kući u Ritopeku bio je gotovo identičan, o čemu svedoče i iskazi svedoka saradnika, koji su u zamenu za povlašćeniji status tokom suđenja i izricanja kazne, odlučili da ispričaju šta je Veljin klan radio.

Ali krenimo redom.

SUKOB

Grupa Velje Nevolje optužnicom se tereti za pet ubistva: Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Sa svom petoricom Nevolja je bio u nekoj vrsti sukoba, što zbog narkotika, “neposlušnosti”, ali i zbog pokušaja da se od njega i njegovih “Janjičara” koji su se preimenovali u “Principe” preuzme vođstvo na tribini od strane dugogodišnjih navijača FK Partizan (poznato je da je Velja Nevolja bio navijač FK “Rad”, pa se naprasno prebacio na južnu tribinu).

NAMAMLJIVANJE

Sva petorica monstruozno ubijenih suparnika Velje Nevolje u kuću u Ritopeku su otišli na prevaru. Njihov kontakt od poverenja sa “Principima” pozvao bi ih na sastanak sa Belivukom.

Prema navodima iz optužnice, među njima je i slučaj Gorana Veličkovića Goksija, koji je u kuću strave u Ritopeku namamljen je preko prijatelja Vuka Vučinića, uhapšenog pripadnika Belivukovog klana koji je pre nekoliko dana pušten da se brani sa slobode.

MISLILI DA NEĆE BITI OTKRIVENI Belivuk i Miljković do najsitnijih detalja planirali svako ubistvo! Svojih žrtava su se rešavali u četiri koraka

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

- Njih dvojica su bili baš bliski prijatelji, porodice su im se družile, pa nije bilo razloga da posumnja šta se sprema - objašnjava izvor “Blica”.

MUČENJE

Da će se živ i zdrav vratiti kući mislio je i Milan Ljepoja, koji je, kako se sumnja, bio poslednja žrtva klana pre hapšenja u februaru ove godine. On je namamljen da 8. decembra 2020. godine dođe na sastanak tako što su mu pripadnici grupe ponudili na prodaju blindirani auto. Ljepoja, kako se navodi, nije znao s kim ide na sastanak, a izabran je kao žrtva jer su Belivuk i Miljković sumnjali da je on organizovao pokušaj ubistva Radoja Zvicera, njihovog šefa i vođu kavačkog klana u Kijevu.

Svedok saradnik Bojan Hrvatin ispričao je u tužilaštvu da su se za svaku likvidaciju kupovali kombinezoni i jakne, koje su ubice oblačile pre zločina.

Hrvatin je rekao da je on bio poslat da ode i kupi kombinezone i jakne za Ritopek.

MISLILI DA NEĆE BITI OTKRIVENI Belivuk i Miljković do najsitnijih detalja planirali svako ubistvo! Svojih žrtava su se rešavali u četiri koraka

MUP

 

- Kada sam stigao u Ritopek, Ljepoja je već bio u bunkeru, vezan lisicama, s rukama iza leđa i vidnim povredama po licu i telu. Bunker je već bio obložen najlonima i po podu i po zidovima. Prvo smo ga davili kesom, posle smo uzeli žicu, obmotali mu oko vrata i zatezali je. Jedan na jednu, a drugi na drugu stranu. To smo radili Belivuk i ja. U jednom trenutku pustili smo žicu i Veljko je prišao i nožem presekao vrat Ljepoji - opisao je Hrvatin.

UBISTVO

Nakon višesatnog mučenja, Veljko Belivuk i Marko Miljković ubijali su svoje žrtve. Kako se sumnja, Belivuk je za zločine koristio nož, dok je Miljković ubijao sekirom.

Stravične fotografije do kojih je došlo tužilaštvo, a koje su pripadnici ove grupe razmenjivali putem “Skaj” telefona ukazale su da su svojim žrtvama odsecali glave, delove tela, a na telima ubijenih su pisali i poruke kojima su pokušavali da zaplaše suparnike.

NEMA TELA, NEMA DELA

Svedok-saradnik Hrvatin, koji je, kako je sam priznao učestvovao u nekoliko ubistava koja se ovoj grupi stavljaju na teret, ispričao je do detalja kako su zločini izvršavani, ali i kako su nakon toga tela sklanjana, a dokazi uništavani.

- Posle svakog ubistva u kući u Ritopeku mašina za mlevenje mesa, kao i prostorija - bunker, detaljno su prani sonom kiselonom i varikinom. Tela smo se rešavali tako da prvo odsečemo glavu, a potom udove... Kosti se lome, i sve se to stavlja u korito, pa u mašinu za mlevenje. Sve samleveno ide u plastični, a potom platneni džak - opisao je Hrvatin jezive detalje.

Vikendica u Ritopeku u kojoj su ubijane žrtve nalazi se na nekoliko stotina metara od Dunava, te je već nakon otkrivanja zločina bilo indicija da su tela bacali u ovu reku.

MISLILI DA NEĆE BITI OTKRIVENI Belivuk i Miljković do najsitnijih detalja planirali svako ubistvo! Svojih žrtava su se rešavali u četiri koraka

MUP

 

Ovo je potvrdio i svedok saradnik koji je ispričao da tela žrtava nikada neće biti pronađena jer su ostaci bačeni u Dunav.

- Džakove smo nosili do Dunava. Uđe se u vodu do pojasa sa džakom, jednim po jednim, skalpelom se iseče dno džaka i sve se prospe u reku - priznao je i opisao Hrvatin, koji je jedan od poslednjih uhapšenih pripadnika klana.

Spisak optuženih

Optužnica protiv grupe Velje Nevolje podignuta je u petak, a u ovom trenutku na njoj se nalazi 31 ime. Okrivljeni su Veljko Belivuk (35), Marko Miljković (30), Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32), Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), N. L. (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29), Marko Andrić, Bojan Hrvatin i Aleksandar Š. Svi su u pritvoru osim Vučinića, koji se brani sa slobode.

Pored njih, na optužnici su i kasnije uhapšeni Vojislav Đorđević (19), Slobodan Mitić (40), Aleksa Dunjić (24), Miloš Selak Lukić (21), Aleksa Stošić (22), Filip Ivanovski i Mijat S. (22). Oni se sumnjiče za otmicu i silovanje, koje su počinili po Belivukovom nalogu. Reč je o neposlušnom “vojniku” - I. S., koji je sada pod zaštitom policije i ima status oštećenog.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading