HAKERI IZ NIŠA ĆE SE BRANITI SA SLOBODE: Presrećna sam što su mi napokon pustili muža, posle osam meseci on će prvi put videti naše dete!
Shutterstock

 

Oni će sa slobode dočekati odluku koju će 16. avgusta Evropski sud u Strazburu doneti o izručenju u Ameriku. Većina programera je do sada bila u kućnom zatvoru sa nanogicom, dok su njih trojica bila smeštena u zatvoru specijalnog suda u Beogradu.

- Sud je doneo rešenje, ukinut je pritvor programerima i u nastavku postupka će se braniti sa slobode. Određena im je mera zabrane napuštanja boravišta i javljanje policiji, ali je ukinut pritvor. Videćemo za dalje - kaže Milan Petrović, jedan od advokata koji zastupa okrivljene programere.

- Presrećna sam što su mi napokon pustili muža, posle 8 meseci on će prvi put videti naše dete. Ne mogu Vam opisati ovu sreću - rekla je Ksenija Faje Atilano Krstić, supruga "mozga operacije" Kristijana Krstića.

Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je ukinuo pritvor programerima i mere zabrana napustanja stana uz elektronski nadzor pa će se u nastavku braniti sa slaobode.

- Ovakava odluka suda je očekivana i nadamo se da će u nastavku postupka odbrana uspeti u zahtevu da Srbija ipak pokrene postupak da se predmet ustupi Srbiji na nadležnost - dodaje Petrović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading