MILOŠ SIMOVIĆ OSUĐEN NA 6 GODINA ZATVORA Pokušao da ubije Sretka Kalinića
Foto: Printscreen MUP

Sukob između nekadašnjih drugova izbio je dok su obojica bili na poternici zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Kalinić je tada teško ranjen i završio je u bolnici, a kasnije je izručen Srbiji.

Simović je uhapšen 9. juna 2010. godine, oko 2.30 ujutru, u šumi u blizini sela Morović kod Šida, kada je pešice pokušao da pređe srpsko-hrvatsku granicu. Kalinić je posle pucnjave ispitan kod istražnog sudija Županijskog suda u Zagrebu i tada je rekao da je Simović pucao na njega.

Ispričao je da su se Simović i on znali od 1999. godine i da su bili u izuzetno dobrim odnosima. Zajedno su se krili u Zagrebu, a pre svađe su otišli da roštiljaju na jezero Rakitje, ali je Simović iznenada počeo da puca na njega i pogodio ga sa dva metka. Sudija je u obrazloženju presude rekao da je sud na osnovu iskaza Kalinića iz istrage, koja je sprovedena u Hrvatskoj, kao i izjave doktorke koja ga je pregledala prilikom prijema u bolnicu utvrdio da je Simović pucao u njega.

- Uzeli smo u obzir da je Simović osuđivan, da je od pokušaja ubistva prošlo 11 godina, kao i to da ga Kalinić ne tereti. Simović je zbog boravka u zatvoru oslobođen troškova postupka, tako da će sva plaćanja ići na teret državnog budžeta. Kalinić je u istrazi naveo moguće motive napada, ali ko zna možda ćemo se ponovo okupiti u sudnici... - rekao je sudija. Kalinić je pre izlaska iz sudnice u znak pozdrava rekao: "Vidimo se", na šta mu je sudija odgovorio: "Srećan put"!

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading