OTKRIVENO KO JE SAVETOVAO VELJKA BELIVUKA DA OPTUŽI VUČIĆA Transkripti razgovora šokirali Srbiju
Foto: ALO/Marko Metlaš

Prema informacijama do kojih je došao Informer, upravo je advokat Dejan Lazarević bio "konsiljere", odnonsno savetnik i jedan od zagovornika plana prema kome je trebalo napraviti lažnu aferu i optužiti predsednika Vučića za kontakte sa vođama kriminalne grupe Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem Maretom.

Advokat Lazarević dogovorao je sa svojim klijentima kakav će iskaz dati i kako će iskonstruisati priču sa ciljem da se umeša predsednik Srbije.

Transkripti razgovora

Vučićević je otkrio kako su izgledali transkripti razgovora

- Predsednik je govorio o onome što je u toku, i što će tek da krene. I ta operacija između svih njih, oni imaju plan da ubiju Vučića, da preko njega, i njegpovim ubistvu pokušaju da se izvuku od odgovornosti. Postoje neverovatni i čvrsti dokazi, i oni znaju da nemaju ikakve šanse da se izvuku - objašnjava Vučićević.

- Snimke nećemo objaviti u tom obliku, jer su nam advokati i pravnici objasnili da možemo da oborimo sudski proces, i presudu - rekao je Vučićević i pročitao deo istoimenih razgovora:

Na prvom snimku razgovaraju Marko Miljković i advokat Dejan Lazarević

Marko Miljković: Treba da pustimo to, da slažemo, da izazovemo reakciju javnosti... A za tim, za tom pričom što ću ciljano da plasiram, za tim "Krik" plače, jedva će čekati da sve to objave...

Dejan Lazarević: Tako treba, baš tako. Da ste bili u vezi, da je to sve sistem, država, da ste radili u dogovoru...

Miljković: Izmisliću da smo se sastajali sa Vučićem, sa njim se sastajali redovno... Ko kaže da se nismo sastajali...

Lazarević: Ne, ne, ne... to je onda reč na reč.

Miljković: A on kad bude čuo (diktira ime...) Pa, za tim "Krik" plače, stvarno plače... E, njega, glavnog, kad pecneš za to... Ne možeš da shvatiš, haos nastaje. Samo se postavi pitanje "odakle u istoj zgradi i vi i on", a koga boli kurac šta je stvarno u stvari bilo. I kraj! A ja ću da kažem u sudu da smo se tu sastajali, tu kod njegove devojke i da nam je ona prenosila sve informacije. A ako mu treba celo odeljenje, celo odeljenje ću da nađem... 

Lazarević: Odlično, odlično... Vrhunski!

Na drugom snimku razgovaraju Veljko Belivuk i advokat Dejan Lazarević

Dejan Lazarević: Sve je dogovoreno, reći ćemo, znaš, da ste se viđali sa Žvalavim... Redovno...

Veljko Belivuk: Jeste, brate, jeste, tako ćemo... Reći ćemo i da smo imali snimljeno, ali su mi uzeli risiver, pa su snimci kao obrisani, pa sad nemam snimke, a imao sam ih...

Lazarević: Da, da... A da bi se dodatno zamutilo, reći ćemo da možda ipak negde imamo snimke, da smo neki deo i presnimili...

Belivuk: Super, tako ćemo sve. I u "Krik" sve, to obavezno...

Konsiljere

Vučićević kaže da je advokat Lazarević očigledno savetovao Belivuka i Miljkovića da lažu i izmišljaju. Kako kaže, javnost u Srbiji će biti iznenađena i šokirana kako su neki navodni nezavisni novinari, oni koji rade najprljaviji posao za mafiju.

- Jednoga dana kada budemo smeli sve da objavimo, javnost će biti šokirana i iznenađenja, koji nezavisni, samozvani i ostali novinari jesu mafijaški plaćenici. Iz nezavisnih, i samoznavih istraživačkih redakcija - rekao je Vučićević.

Vučićević je dodao da je mnogo dokaza, gde oni pokušavaju da ucene predsednika Vučića i funkcionere, ne bi li država odustala.

- Oni hoće da ubiju psihološki predsednika, ne bi li odustao. To je apsolutno sve nameštaljka, koja je uvezana sa njihovim medijima - dodao je Vučićević.

On dodaje da je tekst, koji je jutros objavio KRIK pokrenuo lavinu, gde su se uključili i Đilas i njegovi političari.

Vučićević je objavio transkript razgovora advokata Dejana Lazarevića sa Miljkovićem i Belivukom i rekao da je taj konsiljere.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (0)

Loading