NASMEJANI KOLJAČ Na saslušanju tvrdio da nikog nije ubio, kada su mu pokazanli ovu fotografiju šokirao je reakcijom
Printscreen

Sve se dogodilo pre nekoliko dana, na ponovnom saslušanju Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i članova njegovog kriminalnog grupe zbog dokaza u vezi sa još dva ubistva. Laliću je pokazana fotografija kao dokaz o direktnoj umešanosti i saučesništvu u zverskim ubistvima i tada mu je pozlilo.

Lalić je bio vojnik Velje Nevolje koji nije imao kontakte sa velikim igračima i nije bio uključen u strateško vođenje kriminalnih poslova. S druge strane, bio je "pion" od poverenja, pa ne čudi što su ga Velja Nevolja i Marko Miljković, zvani Mesar, koristili i da namami žrtve u kuću strave u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zverstvima, kao što slika pokazuje.

Srđan Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Fotografija na kojoj je Lalić sa širokim zadovoljnim osmehom, dok sa Belivukom pozira nad telom koje krvari, napravljena je u kući strave u Ritopeku. Među novim fotografijama koje poseduje Tužilaštvo su slike odsečenih glava i stopala, noževi zabodeni u leđa i krv na sve strane...

Printscreen

 

Na ovekovečenom trenutku zločina i Velja Nevolja se kezi, a Lalić ima doslovce osmeh od uha do uha. Slika je posebno jeziva ne samo zbog nasmejanih šefova zloglasne mafijaške grupe i njegovog vojnika nad iskasapljenom žrtvom, već i zbog činjenice da je žrtva krvava, izbodena i praktično "klana", ali još živa. Prema tvrdnji MUP, žrtva je kasnije ubijena.

Većinu žrtava zverska grupa Belivuka i Miljkovića je namamila u kuću u Ritopeku. Obično bi metu zvao neko njoj poznat i zakazivao tajni sastanak na koji nisu smeli da se nose mobilni telefoni.

Pre nego što je jedna od žrtvi, Lazar Vukićević, 14. oktobra 2020. namamljen u kuću u Ritopeku, tamo je već došao okrivljeni Srđan Lalić, ali i Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić i Dejan Tešić, da se spreme za likvidaciju. Posle ubistva Vukićevića, kako veruje Tužilaštvo, Lalić i ekipa trebalo je da unište tragove zločina i prostoriju su oprali hemijskim sredstvima.

Printscreen

 

Isti scenario je pratio je ubistvo Gligorijevića. Pre nego što je dovezen u Ritopek u kući su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Prema istim navodima, osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su odeću Gligorijevića isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu.

Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove.

Komentari (0)

Loading