ALO! OTKRIVA: BIVŠA DRŽAVNA SEKRETARKA U MUP-U UZIMALA NOVAC OD PREDSEDNIKA OPŠTINE PALILULA Jovičić plaćao Dijani reket
Dijana Hrkalović - Alo - Nenad Vujanović

To je najbolje na svojoj koži osetio njen nekadašnji dečko Aleksandar Jovičić, nedavno uhapšen predsednik Opštine Palilula, kome ne samo da je poslala SBPOK (Služba za borbu protiv organizovanog kriminala) da ga trkeljiše nego ga je godinama i reketirala, ekskluzivno saznaje Alo! iz dobro obaveštenih izvora

- Hrkalovićeva je najpre Jovičiću poslala SBPOK da mu temeljno pretrese opštinu. Time je želela da ga uplaši, ali i da mu se osveti što ju je ostavio i oženio se drugom ženom - ističu naši sagovornici, i dodaju da je zastrašivanje uspelo, te je bivša državna sekretarka u obračun sa bivšim dragim otišla i korak dalje.  

ALO! OTKRIVA: BIVŠA DRŽAVNA SEKRETARKA U MUP-U UZIMALA NOVAC OD PREDSEDNIKA OPŠTINE PALILULA Jovičić plaćao Dijani reket

Printscreen

 

- Sledeći potez Hrkalovićeve bio je reketiranje. Ona je Jovičiću postavila uslov da mora da plaća određenu sumu godišnje, a taj novac prvi čovek Palilule slao je preko nekoliko ljudi. S obzirom na to da je u to vreme Dijana žarila i palila u MUP-u, a da su svima bile dobro poznate i njene veze sa podzemljem, bilo je nezamislivo zameriti joj se. Jovičić je shvatio da nema drugog izbora i morao je da joj daje pare - objašnjavaju naši izvori, i ističu da je predsednik opštine Palilula godinama isplaćivao reket, ali da nije poznato u čijem džepu je taj novac završio.

Saslušani svedoci

Alo! je početkom nedelje pisao da je istražni postupak protiv Jovičića nastavljen u Višem javnom tužilaštvu u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, saslušanjem dvojice svedoka.

Saslušani su načelnik službe za inspekcijske poslove u Paliluli i pravnik iz opštine koji su odgovarali na pitanja o optužbama za trgovinu uticajem koje se Jovičiću stavljaju na teret.

Prema saznanjima Alo!, njih dvojica su tvrdili da je sve rađeno po zakonu i negirali da je predsednik opštine umešan u prljave poslove vezane za stanogradnju.

Podsetimo, istorija odnosa Hrkalovićeve i Jovičića je duga i poprilično burna. Prema rečima naših izvora, bili su u vezi kada su bili mladi i Dijana je bila ludo zaljubljena u Aleksandra, a problemi su počeli kada je on raskinuo s njom.

- Hrkalovićeva nije želela da prihvati da je ostavljena, te je svom dragom pretila da će je zapamtiti. Osvetu je realizovala kada je napredovala na lestvici i ojačala u policiji. Brzo je njeno ime postalo ono koje se izgovara šapatom jer su je se svi plašili - objašnjavaju naši izvori.

Podsetimo, Aleksandar Jovičić je početkom juna uhapšen zbog sumnje da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula, da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Zaradio 350.000 evra od svadbe

Aleksandar Jovičić je na saslušanju, navodno, rekao da je 350.000 evra u kešu, koje je policija prilikom pretresa navodno pronašla u njegovoj kući, lična ušteđevina i novac koji je dobio od svadbe.

On se oženio 2014. godine, a kako je naveo, uspeo je da novac od poklona sačuva i nakon nekoliko godina.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sasa

25.06.2021 08:23

I, sta sada, ova hrkalovic i dalje je na slobodi,,,ko je ovde lud..

Stoimir

25.06.2021 08:48

Ja sam bio u minusu 400 I nesto evra Od svadbe.