VIŠI SUD DONEO ODLUKU Aleksandar Jovičić ostaje iza rešetaka
Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru SNS Aleksandru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (2)

Loading
Branislava

05.06.2021 10:06

Isto se desava i u opstini Kladovo

Buba

06.06.2021 00:23

Pre nego što je postao predsednik opštine bio je gost na nekoj tv. I pričao kako je jedan poznati političar iz koalicije sa SNS-om.okoreli kriminalac /što nije tačno/ ali je postao posle toga to što jeste i počeo da krade pa je sad on ono što je nekad drugima pripisivao. To je zahvalnost Beogradu koji ga je primio kao izbeglicu iz Srebrenice i omogućio mu školovanje i sve ostalo.