SAZNAJEMO Zvicer pobegao u istočnu Evropu, gubi se trag najtraženijem beguncu u Srbiji
Alo

 

Radoje Zvicer, vođa „kavačkog klana“ i trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca, navodno je iz Južne Amerike, gde se krio nakon hapšenja Veljka Belivuka, pobegao u Istočnu Evropu!

U tome mu je, kako Alo! saznaje, pomogao moćni narko-kartel koji mu je za siguran transport obezbedio privatni avion!

Naš izvor navodi da je drugi čovek „kavčana“, za kojim su srpske bezbednosne službe raspisale poternicu zbog sumnje da je naručio nekoliko ubistava u našoj zemlji, najpre uz pomoć lažnih dokumenata pobegao iz Crne Gore u Latinsku Ameriku. Međutim, kada je čuo da su mu istražni organi za petama, odlučio je da promeni kurs!

SAZNAJEMO Zvicer pobegao u istočnu Evropu, gubi se trag najtraženijem beguncu u Srbiji

Alo!/Marko Metlaš

 

 

- Onog trenutka kada su članovi Veljine ekipe u Beogradu odlučili da progovore, to je bio signal za Zvicera da treba da nestane s Balkana. Preko Kosova i Metohije je prešao u Albaniju, a zatim je iz te države, zahvaljujući snažnoj podršci narko-kartela svetskog ranga avionom prebačen u Kolumbiju - navodi izvor blizak istrazi i dodaje:

- On je kriminalac koji uživa zaštitu jakog narko-kartela iz Južne Amerike. Bio je smešten u Kolumbiji, gde je neko vreme bio siguran. Dobio je novi identitet i čuvan je na strogo poverljivoj lokaciji. Međutim, informacija da se nalazi na tom kontinentu značila je da је došao trenutak da je napusti - tvrdi naš sagovornik.

Prema rečima izvora, Zvicer je iz Kolumbije preko Španije prebačen u jednu od istočnoevropskih država i to avionom koji je za njega obezbedio narko-kartel.

- Plan je bio da zametne trag skrivajući se u Istočnoj Evropi. Postoji velika verovatnoća da se nalazi upravo u Ukrajini pod lažnim imenom, iako je u toj državi preživeo atentat i pobegao iz nje - kaže izvor.  

SAZNAJEMO Zvicer pobegao u istočnu Evropu, gubi se trag najtraženijem beguncu u Srbiji

Tanjug

 

 

Inače, vođa „kavčana“ poznat je kao osoba sa više identiteta, a prema operativnim podacima, poseduje falsifikovana dokumenta Severne Makedonije, Hrvatske i Ukrajine. Takođe, važi i za jednog od glavnih snabdevača kokainom u Evropi.

Hapšenjem Veljka Belivuka i njegovog klana je otkriveno da su imali ključnu ulogu u krijumčarenju droge u Srbiji, ali i da su počinili najmonstruoznije zločine po nalogu svog šefa.

To su potvrdile i reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je otkrio gnusne zločine i izopačene navike drugog čoveka kavačkog klana.

- Odavde su Zviceru slali ćevape od ljudskog mesa. Kada se on iznervira i kaže da od nekoga želi da vidi ćevape, odavde su mu ih slali - ispričao je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vozikao se sa Veljom Nevoljom po Kotoru

Za Zvicerom je poternicu raspisala njegova rodna država Crna Gora, ali i Srbija. Veruje se da je Zvicer učestvovao u organizaciji najmanje tri ubistva u Srbiji i regionu i regrutovanju novih članova klana u Srbiji, i to preko Veljka Belivuka. Poslednji put Zvicer je viđen krajem januara, kada su Belivuk i Marko Miljković otišli avionom za Tivat, gde ih je dočekao Zvicer i njegovo obezbeđenje. Čak se nisu trudili da se kriju, već su se sa Zvicerom kretali po Crnoj Gori. Čak su u jednom trenutku privedeni na informativni razgovor, a potom pušteni. Od tada više nije bio viđen u javnosti.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading