SAKRIO 48.000 EVRA U DUŠEKU Vozač kamiona pokušao da prokrijumčari veliku količinu novca, sprečili ga carinici na graničnom prelazu Vatin
Foto: Tanjug

Carinici su 12. maja na prelazu Vatin, u saradnji s policijom, sprečili pokušaj jednog vozača kamiona da u sunđeru dušeka prokrijumčari više od 48.000 evra, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Kako je navedeno, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, stigao prazan kamion za prevoz stoke bugarskih registarskih oznaka, koji je bio na putu ka Rumuniji.

Upitan da li ima nešto da prijavi i koliko gotovine nosi sa sobom, 44-godišnji vozač rekao je da nema ništa za prijavljivanje, da ide na utovar stoke u Rumuniju i da kod sebe ima dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Prilikom pregleda kamionske kabine, carinik je u središnjem delu dušeka napipao nešto što je po svojoj teksturi odstupalo od sunđerastog punjenja.

Kada je skinuta dušečna navlaka, ispostavilo se da je sunđer isečen sa bočne strane i da su u proreze sakriveni svežnjevi novca.

Nakon prebrojavanja, utvrđeno je da se radi o ukupno 48.050 evra.

Bugraskom državljaninu je vraćeno 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading