SVEDOK SARADNIK OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Veljina glava ucenjena na 700.000 evra
Foto: ALO/Marko Metlaš

Ovu informaciju navodno je otkrio H. K., svedok saradnik u ovom predmetu, koji je na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Crnoj Gori do detalja obrazložio plan „škaljaraca“ za likvidacije članova suparničke bande, ali i svoju ulogu u čitavoj organizaciji.

Organizator

- Ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića planirana su na aerodromu u Tivtu, a Kašćelan je trebalo da padne u Podgorici. Moj zadatak je bio da obezbedim sredstva za izvršenje zločina, pa sam kupio motocikl i automobil. „Dva točka“ bi bila iskorišćena za likvidaciju vođe „kavčana“ Slobodana Kašćelana, dok bi se „četiri točka“ koristila za ubistvo Belivuka, ali i Marka Miljkovića, čija je glava procenjena na 300.000 evra - navodno je rekao svedok saradnik u crnogorskom tužilaštvu.  

Prema pisanju lokalnih medija, on u nastavku saslušanja nije želeo da otkrije drugog organizatora ubistava, kao ni čijim se naređenjima povinovao.

Međutim, istraga je kao kolovođu organizacije označila Janka Vukadinovića i još jednu nepoznatu osobu. Vukadinović se trenutno nalazi u zatvoru u Spužu, gde robija zbog šverca droge i učešća u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice.

Likvidacije Kašćelana, Belivuka i Miljkovića policija je sprečila hapšenjem Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i Gorana Markovića.

SVEDOK SARADNIK OTKRIO NEPOZNATE DETALJE: Veljina glava ucenjena na 700.000 evra

Foto: MUP Srbije

 

 

Velja i Miljković se gostili kod Zvicera

Samo nekoliko dana pre nego što bi postali žrtve, Veljko Belivuk i Marko Miljković navodno su bili gosti Radoja Zvicera, drugog čoveka kavačkog klana. Njih trojicu je kotorska policija zaustavila i privela na informativni razgovor. Nakon detaljnog pretresa su pušteni, a sumnja se da ih policija nije zaustavila samo zbog toga što su članovi kriminalne organizacije, već i zbog dojave da su na meti ubica.

Više vredi od svog šefa

- Istražni organi su imali dojavu da se sprema masovni zločin, pa su izvesno vreme pratili osumnjičene, ali i njihove mete, nakon čega je sprečeno krvoproliće. Zanimljiva je činjenica da su „škaljarci“ glavu Velje Nevolje cenili više od Kašćelanove, koji je njegov vođa i koji, nema sumnje, stoji iza više zločina - navodi naš izvor.

Osumnjičeni za planiranje likvidacije Slobodana Kašćelana su i Momčilo Milić (40), Hasan Turković (33) i Dušan Ivanović (41). Policija je u Milićevom automobilu pronašla bombu velike razorne moći, pa se sumnja da je plan bio da je postavi ispod vozila vođe „kavčana“, koji bi smrti u oči pogledao 22. januara, u trenutku kada je dolazio na suđenje pred Višim sudom u Podgorici.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading