ŠKALJARAC OSTAJE U PRITVORU Plaše se da mu u skrivanju ne pomogne ubijeni Vukotić
Printscreen

Sudije su zaključile da bi bekstvo i skrivanje Nikšićaninu olakšao i drugi okrivljeni u predmetu Vladan Mijušković, koji je uhapšen i pritvoren u Hrvatskoj.

Mrvaljevićeva advokatica Tatjana Pavličić potvrdila je saznanja "Dana" da je sud odbijajući njen predlog da se taj Nikšićanin brani sa slobode naveo opasnost da bi mu u bekstvu i skrivanju mogli pomoći ubijeni i uhapšeni navodni saradnici.

Odgovarajući na pitanja o odluci suda, ona je pojasnila da je od Višeg suda u Podgorici tražila ukidanje pritvora predlogom od 27. marta, kao i na glavnom pretresu održanom dva dana kasnije.

 

– Predlogom od 27. marta odbrana je tražila ukidanje pritvora okrivljenom Jovanu Mrvaljeviću jer su dokazi za potrebe postupka pribavljeni pod dejstvom neviđenog mučenja i policijske torture, o čemu se izjašnjavao ombudsman, koji je našao povrede ljudskih prava, i to protivpravnog lišenja slobode od strane policijskog odeljenja, kada je Mrvaljević gotovo bio otet i odvezen radi mučenja i kada mu je pružena medicinska pomoć u Urgentnom centru zbog posledica mučenja i povređivanja. Takođe, odbrana je u predlogu za ukidanje pritvora, kao i pred postupajućim sudom na pretresu od 29. marta, navela da u odnosu na okrivljenog Jovana Mrvaljevića više ne postoje okolnosti za pritvor koje su ranije postojale. Navedeno je i da jedan od saokrivljenih Jovan Vukotić, koji više nije živ, ne može pružiti pomoć pri skrivanju i bekstvu, a da je drugi saokrivljeni Vladan Mijušković lišen slobode u Hrvatskoj, što je potvrdio i njegov branilac, pa takođe ne može pružiti pomoć pri eventualnom i hipotetičkom zaključku o skrivanju i bekstvu, te da su i druge okolnosti od ponavljanja dela protekom vremena izgubile na intenzitetu – kazala je Pavličić.

Advokatica Pavličić ističe da su razlozi u obrazloženju rešenja najblaže rečeno nemarni.

– U spisima predmeta postoji rešenje o obustavi postupka u odnosu na pokojnog Jovana Vukotića, a cela crnogorska javnost je upoznata sa činjenicom da je on lišen života pre nekoliko meseci u Turskoj, dok se saokrivljeni Mijušković nalazi u zatvoru u Hrvatskoj. Odbrani se nameće jedan jedini zaključak, i to da sud po inerciji, na bazi pretpostavki i predubeđenja, produžava pritvor, a da uopšte ne konsultuje spise predmeta, jer da ih konsultuje, na bi nikada naveo to što je naveo u svojoj odluci o odbijanju predloga za ukidanje pritvora – naglasila je Pavličić.

Istakla je i da sud ne mari ni za činjenicu da su dokazi protiv njenog klijenta pribavljeni mučenjem i samim tim dovedeni u pitanje.

Sud je, ipak, odbio predlog odbrane. U obrazloženju odluke navedeno je da se Vladan Mijušković i Jovan Vukotić, za koje postoji osnovana sumnja da su pripadnici kriminalne organizacije, nalaze u bekstvu i da se može očekivati da bi Mrvaljević od tih lica dobio pomoć u skrivanju i bekstvu, pa je opravdano trajanje pritvora.

Podsetimo, Jovan Vukotić koji je slovio za vođu škaljarskog klana je ubijen u Istanbulu septembra prošle godine, kada je upucan dok je bio u vozilu sa svojom trudnom suprugom i detetom.

ŠKALJARAC OSTAJE U PRITVORU Plaše se da mu u skrivanju ne pomogne ubijeni Vukotić

pomeni DAN

 

 

Jovan Mrvaljević je  dospeo  u žižue javnosti od kako su osvanule fotografije policijske torture i mučenja, a sumnja se da su službenici te slike slali vođama surovih klanova - Radoju Zviceru, Veljku Belivuku, kao i Darku Šariću.

Kako se na kraju ispostavilo, na jednoj od fotografija mučenih mladića je i uhapšeni Mrvaljević.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading