Jovan Vukotić
Foto: Alo/Foto: Shutterstock/Printscreen

Član turske mafijaške organizacije „Daltons Gang“ Sinan Šimšek uhapšen je na Palama u Republici Srpskoj, u okviru velike međunarodne akcije zbog sumnje da je povezan sa ubistvom vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića (42).

Šimšek se mesecima krio u Bosni i Hercegovini sve dok u utorak uveče nije lociran u okviru policijske akcije sprovedene u četiri države kojom je rukovodilo italijansko pravosuđe, piše istraga.ba.

Kako se navodi, ovom kriminalnom organizacijom rukovodio je Turčin Baris Bojun koji je od 2017. u bekstvu. Članovi su poslednjih godina delovali kao motociklistička banda koja je odgovorna za nekoliko bombaških napada u Italiji. Vođa ove grupe uhapšen je u nedelju uveče u blizini Milana sa ukupno 20 osoba.

Turski mediji pišu da su članovi grupe, nekad poznate kao Daltons gang, učestvovali u osnivanju kriminalne organizacije koja se sumnjiči za terorističke napade, ubistva, posedovanje ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenje oružja, droge, kao i otmice, iznude i pomaganje ilegalne imigracije.

Italijanska policija je 2022. uhapsila Bojuna, za kojim se dugo tragalo, ali ga je sud u Bolonji pustio, iako je Turska dostavila  zahtev za izručenje.

Njegova kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj, a policija sumnja da je Bojunova banda pomagala ubicama vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Podsetimo, Vukotić je ubijen u Istanbulu, 8. septembra 2022. godine, naočigled tada trudne supruge Maše M. i njihove dvogodišnje ćerke i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača su na motorima prišla automobilu i ispalila četiri hica u vođu „škaljaraca“.

Turska policija je osam dana kasnije uhapsila Radoja Živkovića, koji je rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Tada je priveden i Zdravko Perunović i još 10 osoba među kojima su navodno i ubica, kao i ostali logističari.

Ubicama je, prema navodima turskih medija, pomagala grupa Barisa Bojuna. Jedan od članova ove bande je Šimšek, koji je dolijao na Palama gde godinama deluju članovi dva zaraćena crnogorska klana.

 

Pre smrti pomenio lični opis

Jovan Vukotić, koji je bio označen kao vođa škaljarskog klana ušao je na teritoriju Turske s falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović. Kako je saopšteno iz turske policije, pre nego što je sa porodicom stigao u Tursku podvrgao se operaciji izmene lica.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading