TRI PUTA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA PO ZVICEROVOM NALOGU: Potvrđena optužnica protiv Mujovića
Foto: Printscreen/Printscreen

Mujović se našao na optužnici SDT-a nakon što su Skaj komunikacije razotkrile da je po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Vukotića 31. jula 2020. u Baru, i to na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara, koji je sedam dana ranije likvidiran na Krfu.

Vukotić je tri dana pre sahrane Kožara izašao iz pritvora pošto je usled nedostatka dokaza oslobođen od optužbi da je pokušao ubistvo Miloša Radonjića i Vojina Stupara koji slove za pripadnike kavačke grupe.

TRI PUTA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA PO ZVICEROVOM NALOGU: Potvrđena optužnica protiv Mujovića

Jovan Vukotić / Foto: Privatna arhiva

 

Međutim, plan je propao jer Vukotić nije izlazio na groblje i prisustvovao sahrani kuma već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar gdje im je izjavio saučešće.

Usledio je novi plan prema kojem je Mujović trebao pucati u Vukotića prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Plan ,,kavčana“ propao je i ovog puta jer Vukotić nije došao na glasanje.

Mujović je bio deo i trećeg plana likvidacije Vukotića koja takođe nije uspela.

On je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije trebao iz češke ,,zbrojevke“ da ispali smrtonosne hice u vođu ,,škaljaraca“ ali u nije uspeo u tom naumu jer je uhapšen.

Mujoviću su tada stavljene lisice na ruke pošto je policajcu koji se nalazio ispred zgrade policije bilo sumnjivo njegovo ponašanje.

Iako je oktobra 2020. godine inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, Mujović se pred tužiocem branio ćutanjem, a pred sudijom za istragu tvrdio je da je pištolj nosio zbog svoje bezbednosti.

Mujović je 14. januara 2021. godine osuđen na petomesečnu kaznu zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

TRI PUTA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA PO ZVICEROVOM NALOGU: Potvrđena optužnica protiv Mujovića

Foto: Alo.rs

 

Godinu kasnije, analizom Skaj komunkacija koje su pravosudni organi Francuske dostavili Crnoj Gori, pronađene su komunkacije Zvicera, Kašćelana i Vujotića čiji je sadržaj potvrdio prvobitno priznanje Mujovića.

Specijalno tužilaštvo je poslednjeg dana decembra prošle godine zbog planiranja ubistva Vukotića i ubistva Milana Lepoje podiglo optužnicu protiv Zvicera i članova njegove grupe: Slobodana Kašćelana, Milana Vujotića, službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Ljuba Milovića i Petra Lazovića, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

TRI PUTA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA PO ZVICEROVOM NALOGU: Potvrđena optužnica protiv Mujovića

Radoje Živković/Foto: Printscreen

 

Prema navodima optužnice, koju potpisuje specijalni tužilac Zoran Vučinić, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i osim u Crnoj Gori delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.

TRI PUTA PLANIRAO UBISTVO VUKOTIĆA PO ZVICEROVOM NALOGU: Potvrđena optužnica protiv Mujovića

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Zvicer se, između ostalog, tereti i da je početkom novembra 2020. godine naložio ubistvo Milana Lepoje koji je učestvovao u organizaciji pokušaja njegove likvidacije u Kijevu.

Kotoranin Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra prošle godine u istanbulskom naselju Šišli.

Vukotić je stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru, dok su njegova supruga, dete i vozač preživjeli napad.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je likvidaciju Vukotića organizovao Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading