POČINJE SUĐENJE ILIJI GLIŠOVIĆU (21) ZA TROSTRUKO UBISTVO Zaklao oca, majku i dedu
Foto: Facebook

Optužnim predlogom Glišoviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo teško trostruko ubistvo.

Ilija je nakon hapšenja, posle kraćeg vremena provedenog u istražnom zatvoru u Čačku, prebačen u u Specijalnu bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu, gde je pod nadzorom lekara, a do sada je urađeno više od 10 stručnih veštačenja.

- Od aprila do danas obavljeno je više od deset veštačenja počev od DNK analiza, bioloških veštačenja, pa do analize tragova. Ispitani su i svedoci. Zasad je na snazi predlog mere lečenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi, pri Centralnom zatvoru - kazao je Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

Zaječar: Preminuo vozač koji je sebi naneo povrede u autobusu! - Alo.rs

Na današnjem pripremnom ročištu, na kojem će prisustvovati i okrivljeni Glišović, biće predočeni dokazi.

- Više puta sam ga posetio i razgovarao sa njim. Zbog njegovog zdravstvenog stanja teško je reći kako će se on uopšte izjasniti po pitanju krivice. NJegovi odgovori su konfuzni, ima brojne rupe u pamćenju, a raspoloženje varira od faze do faze. NJegovi odgovori, kao i stanje u kojem se nalazi, upravo su onakvi kako su veštaci opisali u svojim izveštajima - rekao je Vesović.

Postupak pred Višim sudom u Čačku će voditi sudija Saša Mitrović, a tužilac je Anka Bradić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading