GLADAN SAM Izjava trostrukog ubice iz Čačka tokom hapšenja ledi krv u žilama
Foto: Alo.rs

Ilija Glišović (20), koji je u petak uhapšen zbog sumnje da je zaklao majku Snežanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) u naselju Atenica u Čačku, navodno je tokom hapšenja pred policajcima izgovorio samo jednu rečenicu: „Gladan sam!“.

Trostrukom ubici određen je pritvor do 30 dana nakon saslušanja. On je pred tužiocem izrazio želju da ga zastupa poznati čačanski advokat Ivan Čvrkić, koji je izjavio da će odluku o tome doneti nakon što ga poseti u pritvoru.

Podsetimo, nezapamćeni zločin dogodio se oko 22 sata u porodičnoj kući Glišovića.

GLADAN SAM Izjava trostrukog ubice iz Čačka tokom hapšenja ledi krv u žilama

Foto: Alo.rs

Majka Snežana

Kako saznajemo, on je imao problema s drogom, a kobnog dana roditelji nisu želeli da mu daju novac da je kupi. On je, navodno, potom spustio roletne i krenuo u pokolj. Posle masakra, krvav i bosonog, pobegao je kod druga koji živi u blizini i tražio da se presvuče. Kasnije je nastavio dalje, a uhapšen je posle 11 sati skrivanja.

Kamere snimile početak pokolja

Kako su rekle komšije ubijene porodice, kamere za video-nadzor sa njihovih kuća snimile su trenutak kada je Glišović spustio roletne u 21.30 časova.

- Snimak smo dostavili policiji i on bi trebalo da pomogne u istrazi. Kuća je još uvek pod nadzorom interventne jedinice MUP-a, i tako će ostati dok traje istraga - pričaju Čačani.

Alo! je juče objavio da bi Glišović mogao da izbegne doživotnu robiju ako mu se sudi kao starijem maloletniku, budući da još nije napunio 21 godinu. Stručnjaci su objasnili da bi u tom slučaju on bio osuđen na najviše 10 godina zatvora. Međutim, ukoliko veštačenje pokaže da je u trenutku zločina bio neuračunljiv, mogla bi mu biti izrečena mera lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

GLADAN SAM Izjava trostrukog ubice iz Čačka tokom hapšenja ledi krv u žilama

Foto: Alo.rs

Otac Milan

- Ovaj slučaj je specifičan iz razloga što zakon predviđa mogućnost da se učiniocu dela koji nije navršio 21 godinu u toku suđenja, sudi kao maloletniku. Ukoliko bi tužilac kvalifikovao ovaj zločin kao teško ubistvo, a sudilo mu se kao punoletnom, zaprećena kazna je od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora - kazao je advokat Lazar Petrović iz Čačka.

Takođe, stučnjaci su za naš list objasnili i da na kaznu neće uticati činjenica da je ubica zavisnik od droge.

Meštani naselja Atenica u Čačku izjavili su da je Glišović imao psihičkih problema zbog konzumiranja droge, kao i da se nedavno vratio s lečenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Sax

12.04.2022 08:48

I onda za godinu ili dve izadje iz psihijatrijske ustanove i izvrsi jos koje ubistvo, onako, usput... Kad ubije jednom ubice i drugi put. Ali ovog puta ce ubiti kao stariji punoletnik pa ce ga zatvoriti na dozivotnoj robiji i bicemo mirni. Ok logika drustva i zakona

Milisav

12.04.2022 08:59

Ovu malu bitangu u samicu, do kraja života,jedini recept

Бошкић

12.04.2022 10:26

Ма каква самница или доживотна робија. Вратити смртну казну па по кратком поступку. Уместо што они користе 3 оброка дневно,требало би школској деци обезбедити бесплатну ужину током целог школовања.

Tozo

12.04.2022 11:19

Blago ovima sto nemaju djecu miran im zivot jer ova djeca nisu vise kao sto su bila nekad sve gore vrijeme dolazi.

sale

13.04.2022 09:09

Jeo bi on meni batine svaki dan tri puta dnevno

Karamazov

14.04.2022 08:23

Gladan je olova.....djubre smrdljivo, ne postoji nista gore nego dici ruku na onog ko te je rodio !