NAJNOVIJI DETALJI JEZIVOG ZLOČINA Brata nekoliko minuta delilo od sigurne smrti!
Foto: Alo.rs

Sigurnosne kamere sa obližnjeg domaćinstva snimile su da je Ilija, posle svirepog ubistva majke Slađane (49), oca Milana (57) i nepokretnog dede Sretena (87), iz kuće izašao u 1.11 posle ponoći, a da je Nikola kući došao u 1.17.

On je zatekao zaključana vrata na kući i spuštene roletne, što mu je bilo sumnjivo. Kada je kroz mali otvor na prozoru video noge na podu u lokvi krvi, obio je vrata i ušao u kuću, gde je zatekao iskasapljena tela svojih najmilijih: majku u kupatilu, oca u drugoj i dedu u trećoj prostoriji. I. je sa mesta zločina pobegao, a policija ga je pronašla u jutarnjim satima, na ulici, oko 500 metara od kuće.

BOJIM SE DA ĆE PUĆI OD TUGE Rođaka u suzama progovorila o Nikoli čiji brat je ubio porodicu u Čačku

- Da je Nikola došao samo šest minuta ranije, brat bi verovatno i na njega nasrnuo nožem. Ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi - rekao nam je jedan od rođaka porodice Glišović.

Posebnu dozu jeze u ionako užasnu priču dodaje nezvanična informacija iz istrage da je Ilija Glišović nožem ubadao svoje najmilije i u trenutku dok su ovi bili već mrtvi.

Potom je sav krvav izašao iz kuće i otišao u noć. Skrivao se u obližnjem naselju sve dok ga policija nije uhapsila u subotu ujutru.

Na dan sahrane roditelja i dede, I. je prebačen u psihijatrijsku bolnicu Okružnog zatvora u Beogradu, gde će tim neuropsihijatara obaviti veštačenje. To su zahtevali i tužilaštvo i njegov branilac, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.


Ministarstvo za brigu o porodici, po službenoj dužnosti je hitno pokrenulo postupak nadzora nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Čačku u slučaju I. G.

Osim toga i u Policijskoj upravi u Čačku obavljena je unutrašnja kontrola koja je proveravala sve detalje o ovom slučaju, jer je Ilija i ranije prijavljivan za nasilje u porodici, a i lečio se od zavisnosti od droge. Zaštitnik građana je, takođe, zatražio uvid u svu dokumentaciju i postupanja Centra, policije, tužilaštva, čak i čačanske bolnice u vezi I. G.

Komentari (0)

Loading