ČIM VIDITE OVE INSTAGRAM STRANICE U SRBIJI, BLOKIRAJTE IH! Objavljena crna lista prodavaca
Foto: Printscreen/instagram

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je dopunjenu "crnu listu" trgovaca koji neregistrovano prodaju robu preko Instagrama.

Na ovom spisku, koji je sve duži, trenutno se nalazi 178 naloga za koje je utvrđeno da ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.

Među trgovcima najviše je onih koji prodaju obuću i odeću, ali ima i onih koji prodaju suplemente, dodatke ishrani i parfeme.

"Kupovinom od neregistrovanih trgovaca kupujete na sopstvenu odgovornost i u takvim slučajevima nema primene Zakona o zaštiti potrošača. Ovakav način prodaje zadaje najviše problema potrošačima pri ulaganju reklamacija, a nakon toga državi, jer je država oštećena na ime neplaćenog poreza a na kraju i trgovcima, jer se na taj način bore sa nelojalnom konkurencijom. Ovakav vid kupuvine svakako je jeftinija opcija, ali posledice su mnogo skuplje", upozorava NOPS.

U ovoj organizaciji napominju da se na listi mogu naći i trgovci koji su registrovani, ali je ustanovljeno da je svakako došlo do kršenja zakona.

Ovaj spisak se, inače, dostavlja i nadležnim organima i možete ga pogledati OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading