"KRADU KAD JE CENA KO DA JEDEŠ BIFTEK" Hit u srpskim marketima, ne zujalice, nego STAKLO na ove proizvode FOTO
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U kutije koje na poklopcu imaju zujalice nekada su se zatvarale samo skupe kreme i kozmetički proizvodi. Danas se u njih zatvaraju čak i maslac, a velike zujalice oblepljuju se i preko tunjevina, žvaka, čokolade...

Kako se može videti na fotografiji koja se pojavila na Instagram stranici serbialive_beograd u jednom marketu u kutiju je stavljen i maslac koji inače košta oko 300 dinara.

- Puter zaključan da se ne bi krao - navodi se u objavi uz fotografiju na kojoj se vidi pakovanje maslaca u kutiji dok je navodno autor fotografije na kutiju dodao i stiker katanca.

Ova objava je pokrenula lavinu komentara potrošača koji su ujedno prokomentarisali i cenu maslaca.

- Kradu kada mu je cena kao da jedeš biftek - glasi jedan od komentara.

zujalice

Facebook printscreen

 

Ipak, Marko Dragić iz NOPS-a za Kurir je nedavno rekao da se veliki trgovinski lanci uvek ovako obezbeđuju stvari koje se kradu, a da se ta lista menja.

- Ranije su se krale skupocene kreme da bi se preprodavale, danas ljudi kradu čak i puter. Lista proizvoda koji se kradu u marketima je drugačija od one liste pre 10 godina, i ona će se menjati i ubuduće. Kako trgovci primete da se nešto više krade, oni to i obezbede.

Prema njegovim rečima ovo je jedini način da se proizvođači zaštite od krađa.

- Kada potrošač nešto ukrade, postupak može da pokrene samo trgovac. Ako je iznos veći od 5.000 dinara može da podnese krivičnu prijavu i prijavi to policiji. Ukoliko je iznos manji onda može da se pozove policija ako je to primetio neko od zaposlenih, prenosi Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading